eur:
395.61
usd:
366.63
bux:
65620.68
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Felgyorsulnak a bankok közötti napközbeni átutalások

A bankok közötti napközbeni átutalásokat szeptember 7-től, hétfőtől 2 óra helyett átlagosan 1 óra alatt írják jóvá az ügyfelek bankszámláin, és az eddigi öt elszámolási ciklus helyett tíz lesz naponta a központi elszámoló rendszer fejlesztésének köszönhetően.

A fejlesztésben a Giro Zrt., a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a bankok vettek részt.

A jelenlegi jogi határidő 4 óra az átutalások esetében, amely azonban már most is gyakorlatilag 2 óra 5 perc alatt megtörténik.

További változás lesz, hogy az este vagy éjszaka benyújtott átutalásokat a Giro Zrt. másnap reggel egy órával korábban juttatja el a címzettekhez, így az átutalt összegek már a bankfiókok nyitásakor az ügyfelek rendelkezésére állnak. Délután pedig fél órával meghosszabbodik az átutalási megbízások napközbeni benyújtására rendelkezésre álló időszak.

A Giro Zrt. által bevezetett módosításokról szóló javaslat az MNB és az érintett pénzintézetek teljes körű bevonásával készült el, több hónapos előkészítő munkával - közölte a cég még áprilisban az MTI-vel.

Címlapról ajánljuk

Újabb drámai részletek a németországi buszbaleset ügyében

Egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy mi okozhatta a Lipcse közelében történt buszbalesetet. Az egyik utas szerint a szolgálatban lévő két sofőr baleset idején éles vitát folytatott egymással, ami elterelhette a kormánynál ülő vezető figyelmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×