Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Egyelőre zárva van az M1-es autópálya hegyeshalmi határszakasza

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Egyelőre még zárva van az M1-es autópálya hegyeshalmi határátkelője - közölte szombat délután a burgenlandi tartományi rendőrség szóvivője. Helmut Marban azt hangoztatta, hogy ideiglenes intézkedésről van szó, amit biztonsági megfontolásokkal indokolt.

A szóvivő az intézkedést azzal magyarázta, hogy mivel a menekülteket szállító magyar autóbuszok nem mehettek el Nickelsdorfig, a migránsoknak az autópályán kellett kiszállniuk, és ott gyalogolniuk kellett. "Így az autóforgalom a pályának ezen a szakaszán túl veszélyes lenne" - fogalmazott a szóvivő.

Marban szerint az autópályát a határhoz vezető szakaszon csak akkor nyitják meg, ha ott már nem gyalogolnak az emberek. Az azonban bizonytalan, hogy mikor - tette hozzá.

Az Osztrák Autóklub (ARBÖ) délután ugyanakkor azt közölte, hogy az autópálya határszakaszát az esti órákban megnyitják. Az autóklub azt javasolta az autóval utazóknak, hogy addig is Sopronon keresztül Deutschkreuz és Kittsee felé kerüljenek.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton a sajtó képviselői előtt kijelentette: egyelőre zajlanak az egyeztetések a magyar és az osztrák hatóságok között arról, hogy Ausztria miért zárta le lényegében a hegyeshalmi határátlépési pontot "A bevándorlók nem zavarják a közúti közlekedést, Ausztria mégis lezár" - fogalmazott a miniszter.