Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A migráció a téma napirend előtt a Parlamentben

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A migrációs nyomás mellett a fenntartható fejlődés és a korrupció is szóba került az Országgyűlés napirend előtti felszólalásai között.

Az LMP-s Ikotity István Ferenc pápa bolíviai beszédére emlékeztette képviselőtársait, amelyben az egyházfő mások mellett a tőke uralmának végét, illetve a gyarmatosítás régi és új formáinak meggátlását sürgette.

Nagy István államtitkár válaszában megköszönte az ellenzéki képviselő felszólalását, majd hangsúlyozta, hogy a kormány maga is elkötelezett a fenntartható fejlődés mellett.

A szocialista Gúr Nándor a férfiak 40 évnyi munkaviszony utáni nyugdíjazásának lehetősége mellett állt ki, amelyről nemrég egy magánszemély kezdeményezett népszavazást.

Czomba Sándor államtitkár válaszában általánosságban úgy vélte, hogy 40 év munkaviszony után bárki megérdemelné, hogy nyugdíjba menjen, ám aláhúzta, hogy jelenleg az ország munkaerő-piaci viszonyai miatt kérdéses, hogy ez megengedhető-e.

Szászfalvi László a KDNP képviselője a szeptember 1-jétől lehetővé tett családi csődvédelem szükségességét hangsúlyozta a magyar családok védelmében, amelyre Répássy Róbert államtitkár válaszában kitért arra is, hogy a magán-csőd eljárással az adósok fizetőképességének helyreállítása a cél.

A jobbikos Volner János felszólalásában aláhúzta, hogy a magyar cégvezetők szerint már a szocialista kormányok alatt tapasztaltaknál is nagyobb a magyarországi korrupció, sőt Magyarország legnagyobb vállalkozói a miniszterelnök közvetlen környezetéből kerülnek ki.

Tállai András államtitkár válaszában úgy látta, hogy a Jobbik ellentétesen kommunikál és cselekszik, hisz bár a brókerbotrányok felelőseit követeli, mégsem szavazta meg az erről szóló előterjesztést a Házban.

Tuzson Bence, a Fidesz részéről azt a 41 képviselőt támadta, akik nem szavazták meg tegnap, hogy a kormánypártok menekült-eljárási csomagjának kétharmados részeit is sürgős eljárásban tárgyalja az Országgyűlés, így ugyanis a csomag ezen részeiről nem szavaz a Ház.

Hende Csaba honvédelmi miniszter válaszában kiemelte, hogy a magyar határok ellenőrzését mind a magyar, mind a nemzetközi jogszabályok értelmében el kell látni.

Hanganyag: Sigmond Árpád