eur:
394.26
usd:
370.4
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Ha Simicska Lajos elindul, Török Gábor kiszáll

"Ha megjelenik Simicska Lajos bármilyen formában a választáson, akár közvetlenül, akár közvetve, attól csak még komolyabb lesz a tétje a veszprémi időközi választásnak. (...) Ugyanakkor abban nem vagyok annyira biztos, hogy akkor szereplőként, tehát sakktáblán, bábúként is szeretnék megjelenni" - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Török Gábor.

Nemrég Török Gábor politológus is úgy döntött, hogy ha elég támogatást kap elképzeléséhez a Facebook-on - vagyis több mint 22 ezer "Like"-ot - akkor megfontolja, hogy induljon a voksoláson. Az InfoRádió Aréna című műsorának nyilatkozva a politológus a következőképp fogalmazott:

"Politikai elemzőként azt mondom, hogy ha megjelenik Simicska Lajos bármilyen formában a választáson, akár közvetlenül, akár közvetve, attól csak még komolyabb lesz a tétje a veszprémi időközi választásnak. Tehát engem még jobban fog érdekelni a választás és még jobban szeretném testközelből figyelni magát a választást, ugyanakkor abban nem vagyok annyira biztos, hogy akkor szereplőként, tehát sakktáblán, bábúként is szeretnék megjelenni. Nem az az elsődleges célom, hogy egy ilyen nagypolitikai, nehezen áttekinthető játszmának a részévé váljak."

Török Gábor egyébként arról beszélt, hogy december elején dől el, hogy elindul-e az időközi parlamenti választáson a veszprémi körzetben.

"Ha esetleg úgy alakul, hogy valóban el fogok indulni, akkor nagy valószínűséggel ezt az alkalmat ki fogom használni arra, hogy egy egészen egyedi kampányt folytassak, abban az értelemben, hogy a kampánynak legyen egy betekintő lehetősége. Megpróbálok egy olyan kampányt folytatni, ami a választópolgárok számára is teljesen áttekinthető és látható" - fogalmazott az InfoRádió Aréna című műsorában Török Gábor politológus.

Mint kiemelte, szeretne kicsit megmutatni abból, hogy hogyan működnek a kampányok. Akár a kampánystratégiára, vagy bármilyen kampányra vonatkozó anyagokat meg kellene mutatni, vagy megvitatni közösen.

Arra a kérdésre, hogy mikorra kell eldöntenie, hogy indul-e a választáson, azt mondta: ezen a héten kiderül, hogy hogyan áll a szimpátiaszavazás. Ha a 22 ezer 194 lájkot nem éri el a szavazatszám, akkor nem kérdés, hogy nem fog elindulni - mondta. "Ha átlépi, akkor hozok egy döntést az indulással kapcsolatban valamikor december elején, és utána ki kell találni, hogyan nézzen ki a kampány" - tette hozzá.

"Ha valaki bármilyen formában a politikával foglalkozik, az egy dolgot megtanulhat: kár úgy bármibe belekezdeni, ha az ember nem tartja meg az ígéretét. Ha én azt mondtam, hogy akkor veszem fontolóra az indulást, ha eléri ezt a szavazatszámot a szimpátia, és mégsem éri el, akkor nincs helye magyarázkodásnak és mérlegelésnek" - mondta Török Gábor.

Török Gábor esetleges indulására reagálva Vona Gábor, a Jobbik elnöke szerdán bejelentette, hogy ha a politológus valóban megméretteti magát, a Jobbik nem állít jelöltet a veszprémi időközi országgyűlési választáson és szimpatizánsait Török Gábor támogatására fogja kérni.

A pártok esetleges támogatására vonatkozó kérdésre azonban Török Gábor az InfoRádió Aréna című műsorában hangsúlyozta, hogy ha indul a választáson, ugyan nem határolódik el egyik párttól sem és örül, ha bármelyik politikai tömörülés szavazói rá voksolnak, nem lesz senkinek a jelöltje, komolyan veszi függetlenségét.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×