eur:
393.44
usd:
368.32
bux:
65983.33
2024. április 24. szerda György

Nyüvektől hemzsegő tojásokat foglalt le a Nébih

Több mint 380 ezer lejárt minőségmegőrzési idejű, légylárváktól hemzsegő tojást foglalt le és semmisíttetett meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kiemelt ügyek igazgatósága egy Bács-Kiskun megyei tojáscsomagoló üzemben - közölte a hivatal.

A fogyasztói panaszok megemelkedett száma miatt a Nébih fokozottan ellenőrizte az utóbbi hetekben a tojáscsomagoló üzemeket, így jutott el az érintett céghez is.

A lejárt minőségmegőrzési idejű tojásokat, amelyek nagy része sérült és szennyezett volt, az üzem alapanyagraktárában és egy építés alatt álló helyiségben tárolták. Az ellenőrzéskor a kereskedőktől visszaszállított, lejárt szavatosságú és sérült tojásokat is találtak az ellenőrök.

A bírság megállapítása folyamatban van - közölte a Nébih.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
A betont sosem fogjuk elhagyni, de még idén jöhet a zéró kibocsátású cement

A betont sosem fogjuk elhagyni, de még idén jöhet a zéró kibocsátású cement

A globális szén-dioxid-kibocsátás tavaly rekordszintre emelkedett, 1,4 százalékkal meghaladva a 2019-es, Covid előtti szintet, amelyet jellemzően a háztartások energiafelhasználása, a közlekedés, a nemzetközi légi közlekedés és hajózás okoz, de olyan iparágaknak is szerepe van benne, mint a műtrágya-, acélgyártás, olajfinomítás, vagy éppen a cementipar. Ugyanakkor azt kevesen tudják, hogy utóbbi szektor az elmúlt évtizedekben olyan átalakuláson megy keresztül, aminek következtében ma már globális trend a gyártás során a szén és egyéb fosszilis anyagok helyett az alternatív tüzelőanyagok használata, és még idén polcokra kerülnek a minimum 30 százalékkal kevesebb CO2 kibocsátással készült cement készítmények. Norvégiában pedig üzembe helyezik az első olyan CCS (Carbon Capture and Storage) technológiával működő cementgyárat, ahonnan zéró kibocsátású termékek kerülnek majd ki.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×