eur:
395.08
usd:
371.07
bux:
65119.05
2024. április 19. péntek Emma

Elférnek a buszok és csúszni sem fog a Lánchíd utca

A mai naptól már az autósok és a buszok is használhatják a Lánchíd utcát - erősítette meg az I. kerületi önkormányzat közlekedési operatív programjának műszaki vezetője. A helyszínen tesztelték azt is, vajon elférnek-e egymás mellett az autóbuszok. Az eredmény: szűken bár, de elférnek - közölte a kerület blogja.

"A Lánchíd utca kivitelezésével nagyon jól állunk: szerdán megindul rajta az autóbusz-forgalom, illetve a célforgalom számára is megnyitjuk. A műszaki átadás még folyamatban van, de a hátralévő munkálatok már nem akadályozzák a forgalmat" - mondta Dobrocsi Tamás. Az I. kerületi önkormányzat közlekedési operatív programjának műszaki vezetője hozzátette: "a járda- és a zöldfelületeken, illetve a villamospálya és a zöldfelület közötti járdában vannak még kisebb javítási feladatok, amelyeket el kell végeznie a kivitelezőnek. Október közepéig ezt is be fogják fejezni."

Dobrocsi Tamás kiemelte: "a hatósági forgalomba helyezés viszonylag hosszabb folyamat: be kell szerezni a különböző szakhatóságok, közmű-üzemeltető cégek hozzájárulását, mindenki megnézi, hogy ami elkészült, az megfelelő-e, ha valakinek valamilyen minőségi kifogása van, azt javítani kell." Hozzátette: "a hétköznapi ember számára ez már nem lesz észrevehető, a gyalogosok és a kerékpárosok is birtokba vehetik az új szakaszok."

"A próbajárat során a BKK munkatársai kipróbálták, hogy elférnek-e a buszok egymás mellett, a legnagyobb méretű buszokkal haladtak egymással szemben, elfértek, tehát nem lesz ilyen jellegű gond" - hangsúlyozta az I. kerületi önkormányzat közlekedési operatív programjának műszaki vezetője. Dobrocsi Tamás elmondta: "attól sem kell tartani, hogy a járókövek, kockák idővel csúszóssá válnak, a kopásállósági és érdességi vizsgálat is szabvány szerinti értéket mutatott."

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×