eur:
394.25
usd:
370.27
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Önállóan indulnak a liberálisok

A Liberálisok hétfőn megerősítették: attól függetlenül, hogy Falus Ferenc, az Együtt-PM főpolgármester-jelöltje visszalépett, önállóan indulnak az önkormányzati választáson, és Bodnár Zoltán a jelöltjük Budapest élére.

Ezt Fodor Gábor, a Liberálisok elnöke és Bodnár Zoltán főpolgármester-jelölt jelentette be Budapesten.

Bodnár Zoltán a sajtótájékoztatón azt mondta, két baloldali párt paradox módon úgy döntött, hogy egy jobbközép párt konzervatív elnökét támogatja, ő ezért sem tartja meglepőnek, hogy a PM nem állt be Bokros Lajos mögé. Kétségesnek tartja azt is, hogy az MSZP asszisztál-e "ahhoz a forgatókönyvhöz, amit minden jel szerint Gyurcsány Ferenc írt" - tette hozzá.

A Liberálisok főpolgármester-jelöltje úgy fogalmazott, nem gondolja, hogy Falus Ferenc visszalépése komoly lendületet adhat a baloldali pártoknak, ellenben még egyértelműbb jelzést ad a szabadelvű szavazóknak, hogy az "egyetlen magyar liberális pártot" válasszák.

Falus Ferenc, az Együtt-PM jelöltje, akit az MSZP és a DK is támogatott, hétfő délben jelentette be, hogy visszalép a főpolgármester-jelöltségtől. A tájékoztatón Szigetvári Viktor, az Együtt-PM társelnöke és Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke Bokros Lajos támogatására kérte szavazóikat. Bokros Lajos, a Modern Magyarország Mozgalom (MoMa)főpolgármester-jelöltje azt hangoztatta, hogy október 12-én demokrácia és diktatúra között kell választani.

Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×