eur:
393.1
usd:
366.77
bux:
66587.13
2024. április 25. csütörtök Márk

Még több pénz jut árvízi védekezésre

A kormány további 2,6 milliárd forintot biztosít a belvízi és árvízi védekezésre és a helyreállításokra - közölte a kormányszóvivő hétfőn.

Kurucz Éva közleménye szerint a többlettámogatás fedezi a tavaszi és őszi árhullámok, valamint az özönvízszerű esőzések miatt az árvízi védekezésben, kárelhárításban részt vevő szervezetek többletköltségét.

A kormány így biztosítja az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Vízügyi Főigazgatóság, valamint a rendőrség védekezéssel és helyreállítással kapcsolatos többletkiadásait - írták.

A kommüniké emlékeztet arra, hogy az elmúlt hetekben csaknem kétszáz településén vettek részt a hatóságok az árvízi védekezésben. Több ezer katasztrófavédelmi szakember, tűzoltó, rendőr és önkéntes vállalt szerepet a munkákban, valamint segítette többi között a kitelepített állampolgárok otthonainak és ingóságainak őrzését.

Mint írták, idén ez már a második alkalom, amikor a kormány az időjárási körülmények miatt jelentősen emeli a vízi, környezeti és természeti katasztrófa miatt bekövetkezett károk felszámolása érdekében az e célra szánt költségvetési keretet. Júliusban 1,63 milliárd forinttal növelte a kabinet a költségvetési támogatást.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×