eur:
395
usd:
371.78
bux:
66218.74
2024. április 16. kedd Csongor

Árokba hajtott egy busz a 42-es úton

Árokba borult egy busz a 42-es úton, a Hajdú-Bihar megyei Mezőpeterd és Biharkeresztes között, tűzoltók dolgoznak az utasok kiszabadításán - közölte a katasztrófavédelem nem sokkal péntek éjfél előtt az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a berettyóújfalui tűzoltók értek ki először a helyszínre, reflektorral világítanak, illetve az ablakoknál menekülő útvonalakat nyitnak a bent rekedt utasok előtt, a busz ugyanis félig az oldalára dőlt.

A tájékoztatás szerint egyelőre nem tudni, hogy hányan utaztak a járművön, a mentők eddig két könnyebb sérültet láttak el a helyszínen.

A 42-es utat a mentés miatt teljes szélességében lezárták, további tűzoltó egységeket és egy darut is várnak a helyszínre.

Tizenhat utasból ketten szenvedtek sérülést.
A tájékoztatás szerint a forgalom a fél útpályán megindult az érintett útszakaszon.

A két könnyebb sérültet a mentők kórházba, a 14 sértetlen utast a katasztrófavédők Berettyóújfaluba vitték.

A helyszínre a berettyóújfalui tűzoltók érkeztek először, akik az ablakoknál menekülő útvonalakat nyitottak a bent rekedt utasok előtt, a busz ugyanis félig az oldalára dőlt. A busz egy autószállítót is húzott maga után, rajta egy autóval.

A friss tájékoztatás szerint megérkezett a helyszínre a Debrecenből riasztott daru is, amely a kerekeire állítja a buszt. Az egységek emellett fákat vágnak ki, hogy könnyebben hozzáférhessenek a járműhöz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Belső égésű motorok betiltása: erős EU-s intelem érkezett

Belső égésű motorok betiltása: erős EU-s intelem érkezett

Thierry Breton, az EU egységes piacért felelős vezetője figyelmeztette az európai autóipari cégeket és a tagállami kormányokat, hogy még jelentős változásokra van szükség ahhoz, hogy az EU 2035-ig teljesíteni tudja a zöld megállapodással és az elektromos járművekkel kapcsolatos célkitűzéseket. A „szükséges kiigazítások” szükségességét hangsúlyozva Breton arra figyelmeztetett, hogy a Green Deal céljainak elérése több mint végrehajtási utasítás, azzal kell foglalkozni, hogy segítsék, támogassák a projektek megvalósulását.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×