eur:
393.16
usd:
368.4
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Kövér László: minden a választás napján dől el

Kövér László szerint minden a választás napján dől el, ezért fontos, hogy minél többen menjenek el voksolni október 12-én, és a Fidesz-KDNP jelöltjeit válasszák. Erről az Országgyűlés elnöke, a Fidesz választmányi elnöke péntek este a főváros XX. kerületében tartott lakossági fórumon beszélt.

Akármilyen felméréseket is látni a népszerűségről, "a balos ellenfél" akármennyire is megvertnek, tétovának, szétesettnek tűnik, hogy "azt sem tudják, fiúk vagy lányok, sokszor a szó szoros értelmében", minden választás azon az egy napon dől el, az számít, amit a polgárok bedobtak az urnákba - fejtette ki a politikus.

Kövér László arra kérte a jelenlévőket, a még tartalékolt erőiket vessék latba, és mindenkit keressenek fel, próbáljanak meggyőzni, hogy minden választásnak van tétje. Arról is szól egy-egy választás, hogy valaki erkölcsi értelemben megszerzi a jogot, hogy utána kritikusan vélekedjék arról, ami zajlik. Aki nem voksol, annak utána nincs erkölcsi alapja bármilyen kritikus felvetést tenni - jelentette ki Kövér László.

Szerinte ha sikert akarnak elérni, elengedhetetlen előfeltétel, hogy együtt tudjanak működni egymással. Demszky Gábor a rossz példa arra, hogyan nem lehet együttműködni bármilyen színű kormánnyal, ugyanakkor ők nehéz pillanatokban tudtak együttműködni olyan polgármesterekkel is, akik nem a Fidesz-KDNP jelöltjei voltak - fogalmazott.

Az együttműködés lehetőségét megkönnyíti, ha azonos értékalapról képzelik el a jövőt, azonos programjuk van, a helyi közösségek jövőjéről azonosan vélekednek - mondta a Fidesz választmányi elnöke, aki Juhász Lajosnét, a Fidesz-KDNP XX. kerületi polgármesterjelöltjét ajánlotta a választók figyelmébe.

Emlékeztetett: a képviselő-testületekre 1200 milliárdnál is nagyobb teher hárult, és a kabinet úgy döntött, pártállásra, felelősségre tekintet nélkül kimenti őket az adósságcsapdából, amekkora segítségre legutóbb az önkormányzati rendszer kezdetén volt példa.

Az önkormányzati rendszer a rendszerváltozás felemásra sikeredett huszonöt évének egyik legsikeresebb alkotása - mondta. "Ne adjuk az önkormányzatokat ezek kezébe, mert arra képesek, amit már megmutattak többször" - mondta a baloldalról.

Az Országgyűlés szerdán fogadta el a bankok elszámoltatását rögzítő törvényt - idézte fel, hozzátéve, hogy a bankok 900-1000 milliárd forint közötti összeget vettek ki törvényellenesen az adósok zsebéből.

A rezsicsökkentés fontosságáról szólva azt mondta, nemcsak a garantált nyereséget vitték ki a szolgáltatók, hanem amit "nem szégyelltek, kiloptak az emberek zsebéből". Itt az ideje, hogy állami nonprofit szolgáltató szektort hozzanak létre - mondta. Egyben azt javasolta, a választók fontolják meg, szabad-e azt a baloldalt támogatni, amelyik mindig a multik, a nagytőke, az idegenek érdekei mellett dönt a magyarországi kisemberekkel szemben.

Beszélt arról is: az "unortodox gazdaságpolitika" mára meghozta azokat az eredményeket, amelyekre senki nem meri azt mondani, hogy időlegesek, és ma többen dolgoznak, mint az elmúlt huszonkét évben bármikor. A közmunkaprogram az egyik legnagyobb vívmány, amit az elmúlt négy évben el tudtak érni, több tízezer olyan ember dolgozik, akinek eddig nem volt erre lehetősége - mondta. Kitért arra: idén már "kétszer megverték a balosokat", és három a magyar igazság.

Kérdésre válaszolva azt mondta: az önkormányzati képviselők beszámoltatása nem a kormány, illetve a Fidesz feladata, ez akkor válik azzá, amikor jelölteket kell keresni. Ha valakinek rontotta a ténykedése egy önkormányzat működését, akkor őt nem engedik elindulni. Nem az oroszok vagy az amerikaiak ültették a nyakunkba Horn Gyulát, Gyurcsány Ferencet és Orbán Viktort sem, és nem is az amerikaiak fogják megmondani, utóbbi meddig lesz kormányfő, hanem önök - fogalmazott Kövér László.

Megjegyezte: Gyurcsány Ferenc "a magyar demokrácia totális csődje és mélypontja, remélem ennél mélyebbre nem jutunk, mert azt már nem lehet demokráciának nevezni". A volt kormányfő "az értelmiséginek nevezett emberfajta mélypontja", az, hogy Magyarország miniszterelnöke lehetett, nagyobb szégyen, mint az, hogy négy évvel a rendszerváltás után önként visszahozták Horn Gyuláékat.

Plakátragasztónak sem lenne szabad odaengedni egyetlen párt közelébe sem, nem miniszterelnöknek, pártelnöknek - fogalmazott. 2004. december 5-ét Gyurcsány Ferenc megbocsáthatatlan bűnének mondta, amikor az "antant politikusait megszégyenítő aljassággal vetette rá magát a saját nemzetére". Ehhez képest "Rákosi Mátyás ministránsfiú volt" - fogalmazott. Aztán jött 2006, a választások elcsalása, hogy meggyalázták a saját nemzetüket - folytatta, kiemelve: "nem az őszödi beszéd a botrány (...), hanem az, hogy amikor kiszivárgott másnap, nem mondta azt: elmegyek", és azóta sem kértek bocsánatot azért, amit abban a négy esztendőben tettek.

Kövér László szólt a magyar forradalom ötvenedik évfordulójának "meggyalázásáról is", és azt mondta: az, hogy nem történt emberhalál, a Jóisten gondosságának köszönhető. "Gerő Ernő piszkos reinkarnációja is Gyurcsány Ferenc, mi voltunk a piszkos csőcselék, a jobboldali fasiszta csőcselék, megrendezték, hogy így legyen" - fogalmazott, és azt mondta: a rendőrtiszt urak ott ministráltak a főnöküknek, szégyen rájuk. Mi kell még ahhoz, hogy az úgynevezett baloldal azt mondja: Ferikém, tönkretetted a baloldalt, menj a fészkes fenébe! - vetette fel a kérdést Kövér László.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×