Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Átadták a Rudas fürdő új wellnessközpontját

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Átadták a budapesti Rudas fürdő új wellnessközpontját csütörtökön.

Tarlós István főpolgármester ünnepi beszédében felidézte a budai fürdő történetét, utalva arra, hogy a Gellért-hegy környékén évszázadok óta a vízre épült a városfejlesztés. Kiemelte: a Rudasnak a mai napig megmaradt a nyolcszögletű alaprajza és a nyolc oszlopa, a mostani, egymilliárd forintos fejlesztés során pedig jakuzzi és panorámás napozóterasz létesült a tetőkertben, a középső szinten - az utcáról is megközelíthető - étterem nyílt, a földszinten pedig négy különböző vízhőmérsékletű medence épült. A létesítmény péntek reggel nyílik meg.

A főpolgármester szavai szerint a főváros a kerületekkel összefogva azon van, hogy segítse cégeit - így a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt.-t is - és sikerüljön a vizet mint értéket nagyobb mértékben kihasználni és népszerűsíteni.

Kitért arra, hogy 2010 előtt a BGYH 500 millió és 900 millió forint közötti veszteséggel zárt, míg tavaly 400 milliós nyereséget hozott és idén a nyeresége várhatóan meghaladja a 600 millió forintot. Nem csoda, hogy a cég már saját erőből is képes fejleszteni - jegyezte meg.

Tarlós István jelezte azt is, hogy a városvezetőség a jövőben is ezt az irányvonalat szándékozik követni, reálisan megvalósítható, megfelelően előkészített fejlesztésekkel lépésről lépésre haladni. "Én magam sem értek egyet azzal, ha valamit kétszer adnak át", de nem ez a lényeg, hanem az eredmény - fogalmazott a városvezető, hozzátéve: korábban gyakran azzal támadták, hogy nem épül semmi, most épp az ellenkezőjével.

A tetőkert bejáratán elhelyezett szalagot a főpolgármester, helyettese, Bagdy Gábor és Szőke László, a BGYH Zrt. vezérigazgatója vágta át.