eur:
392.52
usd:
365.9
bux:
66689.15
2024. április 25. csütörtök Márk

Százmilliókat ad a kormány a kész befejezésére - lapszemle

A Magyar Nemzet arról ír, a pedagógus érdekképviseletek az igazgatói kinevezés szabályozásának felülvizsgálatát kérik. A Népszabadság egy felmérésre hivatkozva arról számol be, hogy Magyarországon a kis- és közepes vállalkozásoknál dolgozók egyharmada rendelkezik otthon korszerűbb számítógéppel, mint a munkahelyén.

A Magyar Nemzet arról ír, a pedagógus érdekképviseletek az igazgatói kinevezés szabályozásának felülvizsgálatát kérik, egy-egy miskolci, kecskeméti és püspökladányi iskola után egy fővárosi zeneiskola dolgozói is tiltakoznak vezetőjük kinevezése miatt. Mindegyik esetben ugyanis a tanári kar véleménye ellenében nevezett ki a miniszter új vezetőt az adott intézménybe.

A Népszabadság egy felmérésre hivatkozva arról számol be, hogy Magyarországon a kis- és közepes vállalkozásoknál dolgozók egyharmada rendelkezik otthon korszerűbb számítógéppel, mint a munkahelyén. A válaszadók többsége arról számolt be, hogy 5-10 éves gépekkel kénytelen dolgozni.

Az Index képriportot közöl Amerika smaragd-háromszögéről, azaz három marihuána termelő központjáról, ahonnan az Egyesült Államok legális füvének nagy része származik. Azonban a környék már a '70-es évek óta az amerikai marihuána termesztés Mekkája, amit paradox módon az új legalizációs törekvések akár tönkre is tehetnek.



A Népszabadság azt írja, százmilliókat ad a kormány a kész befejezésére. A Várkert Bazárt kétszer adták át vezető politikusok, de mégsem készült el. A legfrissebb Magyar Közlöny szerint a kormány újabb 300 millió forintot utalt ki a befejezésre, az eddig elköltött 9 milliárdon felül.

A Magyar Nemzet arról számol be, Demszky Gábor szerint biztos Tarlós István győzelme Budapesten. A volt szabaddemokrata főpolgármester úgy látja, a jelenlegi városvezető azért végez ismét az élen, mert az ellenzéki pártoknak nincs közös szakpolitikájuk, közös jelöltjük és kidobták a liberálisokat.

Az Index azt írja, Albert Einsteinnek megint igaza volt, bizonyították, másképp telik az idő a mozgásban lévő órának, mint az egy helyben lévőnek. Fizikusok nemzetközi csoportja megerősítette a speciális relativitáselmélet egyik fontos előrejelzését, méghozzá soha nem látott pontossággal egy német részecskegyorsítóban végzett kísérlettel.



A napi.hu írása szerint meglepő fordulat állhat be a klímaváltozás elleni harcban: a globális felmelegedés elkerülése érdekében hozott intézkedések szemben az általánosan elfogadott feltételezéssel nem fékeznék, hanem serkentenék a gazdaági növekedést - állítják az ENSZ most kezdődő klímacsúcsára készült tanulmányban tudományos kutatók.

A Portfolio egy furcsa kínai esetről számol be: az Ultrasonic nevű cipőgyártó vezérigazgatója lelépett a múlt héten, és magával vitte a cég összes készpénzét. Ezt állítja a cég. A vezér azonban egészen mást mond: ő csak nyaralni ment, a pénz megvan, az elmúlt egy hétben csak azért nem jelentkezett, mert elvesztette a mobiltelefonját. A befektetők meg picit aggódtak, a részvények 2 nap alatt 88 százalékot estek.

A napi.hu ír arról is, hatalmasat estek a Raiffeisen részvényei a tegnapi kereskedésben az előző éjszakai profitfigyelmeztetés után. Az osztrák bank bejelentése nyomán gyengült a többi régiós bank is. További részletek az 9 óra után az InfoRádió Üzleti Reggeli című műsorában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×