eur:
392.88
usd:
367.85
bux:
66048.18
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

MSZP: a helyi szervezet dönt Garabits Károly további támogatásáról

Az MSZP VII. kerületi szervezete dönt arról, hogy a továbbiakban is támogatja-e kerületben egyéni jelöltként induló Garabits Károlyt - közölte a párt fővárosi elnöke kedden Budapesten, jelezve azt, hogy ha valódi a jelöltnek tulajdonított hangfelvétel, akkor elhatárolódik az elhangzottaktól.

Kunhalmi Ágnes egy más témában tartott sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva elmondta, jelezte a helyi pártszervezetnek, hogy a Garabits Károlynak tulajdonított mondatoktól elhatárolódik, ha valódi a hangfelvétel.

"Ez egy iránymutatás lehet a helyi MSZP-nek" - fogalmazott.

Mint mondta, nem az MSZP jelöltjéről van szó, a három baloldali párt közösen támogatta az Együtt Erzsébetvárosért Egyesület elnökének indulását. A három félnek is meg kell beszélnie, hogy mit tegyenek - tette hozzá.

A Magyar Nemzet kedden írást közölt arról, hogy a baloldal pártok és két civil szervezet VII. kerületi jelöltje, Garabits Károly egy hangfelvétel szerint "lopni tanít".

A lap online felületén közölték a felvételt is, amelyen - az újság állítása szerint - az Erzsébetváros 12. választókerületében induló Garabits Károly hallható. A cikkben kiemelik, hogy a politikus úgy fogalmaz: "előre nem fogadunk el pénzt", "lopni az tud, aki profi a szakmájában, az amatőr az megbukik". A Magyar Nemzet azt írta, Garabits Károly arról is beszélt, megütötte Hunvald György volt VII. kerületi szocialista polgármestert és Gál György volt SZDSZ-es bizottsági elnököt, meg fogja rugdosni azokat, akik a zömében romák lakta körzetéből nem mennek el szavazni, és háromféle rendőrigazolványa van.

Garabits Károly kedden az MTI-nek azt mondta, hogy a felvétel manipulált.

Címlapról ajánljuk

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×