Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Megújult a nagykovácsi óvoda

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Felújították, bővítették a Dózsa György utcai tagóvodát Nagykovácsiban. A több mint 152 millió forintba kerülő kivitelezést közbeszerzési pályázaton a Jánosik és Társai Kft. nyerte el - tájékoztatott Bencsik Mónika, a település polgármestere.

Az 1955-ben épített és 1977-ben bővített Kispatak óvoda felújításának, bővítésének és korszerűsítésének kivitelezése ez év tavaszán kezdődött meg. Először az új épületrész építéséhez láttak hozzá. A 340 négyzetméternyi bővítéssel tornaszobát, új irodai, fejlesztő-, és egészségügyi helyiségeket kap a gyermekintézmény.

A meglévő épületrészek felújítása, összesen 630 négyzetméteren, júniusban kezdődött és szeptember elsején már birtokba is vehették a gyerekek. A férőhelyszám is nőtt, egy csoportszobával bővült az átépített, megújult épületszárny.

A régi, nagyméretű, míves épület felújítása különös odafigyelést igényelt. Az épület illeszkedik a Pest megyei nagyközség építészeti, hagyományaiba, stílusába - mondta Jánosik Lajos, a kivitelezést végző cég tulajdonosa. A kft. egyébként nagy tapasztalatokat szerzett már gyermekintézmények felújításában. A közelmúltban építettek óvodát a Cserehát völgyi Lakon, Miskolcon hat óvodát korszerűsítettek és az újpesti, valamint a sajószentpéteri létesítményt is a cég szakemberei bővítették, újították fel.