eur:
394.41
usd:
369.37
bux:
65607.88
2024. április 23. kedd Béla

Megújult a nagykovácsi óvoda

Felújították, bővítették a Dózsa György utcai tagóvodát Nagykovácsiban. A több mint 152 millió forintba kerülő kivitelezést közbeszerzési pályázaton a Jánosik és Társai Kft. nyerte el - tájékoztatott Bencsik Mónika, a település polgármestere.

Az 1955-ben épített és 1977-ben bővített Kispatak óvoda felújításának, bővítésének és korszerűsítésének kivitelezése ez év tavaszán kezdődött meg. Először az új épületrész építéséhez láttak hozzá. A 340 négyzetméternyi bővítéssel tornaszobát, új irodai, fejlesztő-, és egészségügyi helyiségeket kap a gyermekintézmény.

A meglévő épületrészek felújítása, összesen 630 négyzetméteren, júniusban kezdődött és szeptember elsején már birtokba is vehették a gyerekek. A férőhelyszám is nőtt, egy csoportszobával bővült az átépített, megújult épületszárny.

A régi, nagyméretű, míves épület felújítása különös odafigyelést igényelt. Az épület illeszkedik a Pest megyei nagyközség építészeti, hagyományaiba, stílusába - mondta Jánosik Lajos, a kivitelezést végző cég tulajdonosa. A kft. egyébként nagy tapasztalatokat szerzett már gyermekintézmények felújításában. A közelmúltban építettek óvodát a Cserehát völgyi Lakon, Miskolcon hat óvodát korszerűsítettek és az újpesti, valamint a sajószentpéteri létesítményt is a cég szakemberei bővítették, újították fel.

Címlapról ajánljuk
Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

A közép-ázsiai vendégmunkások kulcsszerepet játszanak az orosz gazdaságban, a márciusi, moszkvai terrortámadás azonban jókora zavart okozott a bevándorláspolitikában. Gönczi Róbert, a Migrációkutató Intézet elemzője az InfoRádióban elmondta: „társadalmi trendforduló” érzékelhető a bevándorlókkal szemben, amit egy idő után már az orosz kormányzat sem hagyhat figyelmen kívül. A helyzet nem könnyű, ugyanis az állam eddig vendégmunkások alkalmazásával próbálta mérsékelni a munkaerőhiányt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×