eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Uniós forrásból újul meg egy erzsébetvárosi bölcsőde

Több mint 140 millió forint európai uniós támogatást nyert el az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) egy Budapest VII. kerületében lévő bölcsőde fejlesztésére - tájékoztatta a szervezet az MTI-t.

A közlés szerint az Új Széchenyi Terv keretében megvalósuló, több mint 160 millió forint összköltségvetésű projekt célja az erzsébetvárosi Gan Menachem bölcsőde felújítása, bővítése és fejlesztése.

A bölcsőde jelenleg két csoporttal működik és huszonnyolc gyermeket lát el, és már a 2011-es nyitáskor is szűkösnek bizonyult. A fejlesztésnek köszönhetően húsz férőhellyel bővül az intézmény.

Fedett játszókert is létesül, ahol a gyermekek esetleges speciális fejlesztésére is lesz mód. A bölcsőde sok új játékot kap az EMIH-től - írták.

A fejlesztés részeként a bölcsőde épületét napkollektoros rendszerrel korszerűsítik és akadálymentesítik is.

A projekt várhatóan még 2014-ben befejeződik.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×