eur:
394.22
usd:
370.25
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Négy dunántúli megyében már csak figyelőszolgálat működik az árvíz miatt

Az árvíz által érintett négy Dunántúli megye közül Somogy, Vas és Zala megyékben már csak figyelőszolgálatot működtet a katasztrófavédelem és csupán Baranyában, a Dráván és a Fekete-vízen működik gyorsreagálású készenléti szolgálat - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) által létrehozott Régiós Irányító Törzs szóvivője pénteken az MTI-t.

Mukics Dániel elmondta, a Dráva Baranya megyei szakaszán mintegy 200-an látnak el készenléti szolgálatot; amennyiben azt tapasztalják, hogy a gát átázott, felpuhult, esetleg szivárog, a katasztrófavédelem gyorsreagálású egységei azonnal beavatkoznak a kihelyezett, előre megtöltött homokzsákokkal.

A Régiós Irányító Törzs adatai szerint Alsószentmárton, Drávaszabolcs, Gordisa, Kásád, Matty és Old a legveszélyeztetettebb települések.

Ugyanakkor a Fekete-víz jobb partjának egy részén a figyelőszolgálat úgynevezett felpúpozódást tapasztalt, ezért ott fokozott felügyeletet rendeltek el. A gyors reagálás érdekében ötezer homokzsákot töltöttek meg és helyeztek el az erre kijelölt területen és készenlétben áll két teherautó is.

A törzs döntése alapján a Dráva menti töltéseken nem lehet teherautóval közlekedni, a Fekete-víz menti töltésekre pedig semmilyen járművel nem lehet felhajtani - közölte a szóvivő.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×