eur:
393.75
usd:
365.18
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Kövér: a választás kiállás a kormány mellett Brüsszelben

A magyarországi baloldal továbbra is a hazájára támad Brüsszelben, ezért a mostani választás kiállás is a kormány mellett - jelentette ki a házelnök Szentendrén, a város Fidesz-KDNP-s polgármesterjelöltjével közösen tartott sajtótájékoztatón pénteken.

Kövér László azt mondta: a magyarországi baloldal nem tanult az elmúlt négyesztendős kudarcából, "saját hazája ellen próbál a brüsszeli porondon áskálódni".

Az Országgyűlés elnöke Szanyi Tibor szocialista EP-képviselő pénteki nyilatkozatát úgy értékelte, hogy a szocialisták mindent megtesznek majd annak érdekében, hogy megnehezítsék Navracsics Tibor biztosjelölt munkáját.

"Ezért nekünk is érdemes folytatni, és ki kell állnunk ezért a kormányért, a választás pedig jó alkalom erre" - közölte.

Kövér László azt mondta: sokan gondolhatják úgy, hogy ennek a választásnak elenyésző a tétje - minden felmérés azt mutatja, hogy a Fidesz-KDNP meg tudta őrizni a támogatottságát -, de ez nem igaz. Nemcsak az a tét, hogy alkalmas embereket sikerül-e választani a települések élére, hanem az is, hogy az újabb megméretésen támogatja-e Magyarország politikai közössége azt a kormányt, amelyik az elmúlt négy esztendőben sikeresen visszarántotta az országot a szakadék széléről, hozzákezdett olyan alapvető problémák megoldásához, mint a devizahitelesek csődhelyzete vagy amelyek húsz évvel ezelőtti hibás politikai döntésekből fakadtak. A külföldi tulajdonú és monopolhelyzetben lévő szolgáltatók például gyakorlatilag "gátlás nélkül szivattyúzták ki az emberek zsebéből a forintokat" - mondta.

Kövér László hangsúlyozta: Verseghi-Nagy Miklós kiváló polgármesterjelöltje a Fidesz-KDNP-nek, és buzdított mindenkit a választáson való részvételre.

Verseghi-Nagy Miklós többek között arról beszélt, hogy Szentendre számos nagyberuházást valósított meg, és további lehetőségei vannak, példaként a turizmus, az infrastruktúra fejlesztését, illetve a városüzemeltetés szervezettségének növelését említette.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×