eur:
393.71
usd:
368.39
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Hamarosan szigorodhat a sporttörvény

A sporttörvény szigorítására vonatkozó joganyagot készített elő az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkársága a fiatal sportolók védelme érdekében - közölte Simicskó István államtitkár pénteken az MTI-vel.

Az államtitkár a Demokratikus Koalíció korábbi, a gyermekek számára szervezett ketrecharcokkal kapcsolatos közleményére reagálva azt írta: a joganyag előkészítése a témában kompetens szereplők (Magyar Olimpiai Bizottság, küzdősportok szakszövetségei) bevonásával készült, a jogszabályi egyeztetés az Igazságügyi Minisztériummal is megtörtént.

A jogalkotási menetrendnek megfelelően a parlament jelen ülésszaka alatt elfogadhatja a módosításokat - tette hozzá Simicskó István.

Gréczy Zsolt, a DK szóvivője korábban azt közölte: sajtóinformációk szerint hiába nyomoz a rendőrség már július óta a tizenéves gyerekeknek ketrecharcviadalokat rendező szervezet ellen, az továbbra is versenyeket tart, és ezek ellen a sportállamtitkár "továbbra sem tesz semmit". A DK mielőbbi megoldást vár a kormánytól a kialakult helyzetre.

A gyermekek számára szervezett ketrecharcok betiltását sürgette pénteken az LMP és az MSZP is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×