Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Vége a balnak? - hetilapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Heti Válasz arról ír, hogy a baloldal várhatóan vereséget szenved önkormányzati választáson, amelynek hatására tovább gyengülhet. A Figyelő szerint ez az első olyan önkormányzati választási kampány, amelyben a választókerületekben élők problémáiról és a helyi ügyekről alig beszélnek, a pártok jelöltjei között pedig szépségkirálynő, olimpikon, tévés játékmester és zongoraművész is helyt kapott.

A Heti Válasz arról ír, hogy a baloldal várhatóan vereséget szenved önkormányzati választáson, amelynek hatására tovább gyengülhet. A tízezres lélekszámnál nagyobb települések alig hatodában indul ugyanis győzelmi eséllyel a baloldal az október 12-edikei voksoláson. A szociálliberális blokk pártjai közül vidéken inkább csak az MSZP mutat életjeleket - miközben a Jobbik súlyosan eltaktikázta magát a városokért folytatott harcban, mert e 170 tízezernél több lakossal bíró település többségében a radikálisok csak független vagy súlytalan jelöltek mögé álltak be, így Tiszavasvári megtartása mellett egyetlen komoly álmuk maradt: Gyöngyös polgármesteri székének elhódítása.

A Figyelő szerint ez az első olyan önkormányzati választási kampány, amelyben a választókerületekben élők problémáiról és a helyi ügyekről alig beszélnek, a pártok jelöltjei között pedig szépségkirálynő, olimpikon, tévés játékmester és zongoraművész is helyt kapott. A lapnak nyilatkozó egyik kommunikációs szakértő ezért úgy vélte: gond van a hazai politikai kultúrával. A 90-es években a tartalom még többet számított a politikai kampányokban, az ezredforduló után azonban inkább bulvárosodást lehetett tapasztalni. A mostani kampányban több tipikus baklövést lehet felfedezni, profi húzásokra pedig alig-alig jutott energia, részben azért, mert az erőviszonyok közti nagy különbség a kormányoldalt elkényelmesítette, az ellenzéket pedig erőtlenné tette.

Hanganyag: Sigmond Árpád