Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Megújult a józsefvárosi Horváth Mihály tér

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Felavatták a megújult Horváth Mihály teret a főváros VIII. kerületében csütörtökön.

Kocsis Máté (Fidesz-KDNP), Józsefváros polgármestere ünnepi beszédében a kerület igazi főtereként beszélt a közterületről, amely méltó lesz a nemzeti ünnepek, rendezvények, karácsonyi vásárok megtartására, és koncerteknek, iskolai vagy más közösségi programoknak is otthont ad. Megjegyezte: a kerület legforgalmasabb útja, a Baross utca által kettévágott terület 300 éve térként funkcionál, a megújításba pedig a helyieket is bevonták.

A polgármester felidézte, hogy a téren korábban felpúposodott beton és "egy ronda, dühöngőnek álcázott focipálya" volt kitöredezett pingpongasztalokkal és használhatatlan zöldfelületekkel. Az átadás után az arányok minimálisan változtak, és harangjáték valamint csobogó is helyet kapott. Az uniós előírásoknak is megfelelő játszótér tavasszal készül el a zárt kertrészen.

Kocsis Máté szavai szerint a teret állandóan őrzik majd, de fontosnak nevezte, hogy a környéken élők is magukénak érezzék és figyeljenek rá. Az őrzésbe - akárcsak a Teleki téren - itt is helyieket vonnak be munkavállalóként.

A kerület vezetője a hajléktalanok jelenlétével összefüggésben kiemelte: az önkormányzat világos álláspontot képvisel, a tér mindenkié, mindenki használhatja, amíg más testi épségét, egészségét, nyugalmát nem zavarja. Amennyiben mégis zavarná, azt nem tolerálják - tette hozzá, megjegyezve: a cél, hogy mindenki egyformán becsülje a közösség vagyonát.