eur:
393.1
usd:
367.19
bux:
0
2024. április 24. szerda György

Megújult a józsefvárosi Horváth Mihály tér

Felavatták a megújult Horváth Mihály teret a főváros VIII. kerületében csütörtökön.

Kocsis Máté (Fidesz-KDNP), Józsefváros polgármestere ünnepi beszédében a kerület igazi főtereként beszélt a közterületről, amely méltó lesz a nemzeti ünnepek, rendezvények, karácsonyi vásárok megtartására, és koncerteknek, iskolai vagy más közösségi programoknak is otthont ad. Megjegyezte: a kerület legforgalmasabb útja, a Baross utca által kettévágott terület 300 éve térként funkcionál, a megújításba pedig a helyieket is bevonták.

A polgármester felidézte, hogy a téren korábban felpúposodott beton és "egy ronda, dühöngőnek álcázott focipálya" volt kitöredezett pingpongasztalokkal és használhatatlan zöldfelületekkel. Az átadás után az arányok minimálisan változtak, és harangjáték valamint csobogó is helyet kapott. Az uniós előírásoknak is megfelelő játszótér tavasszal készül el a zárt kertrészen.

Kocsis Máté szavai szerint a teret állandóan őrzik majd, de fontosnak nevezte, hogy a környéken élők is magukénak érezzék és figyeljenek rá. Az őrzésbe - akárcsak a Teleki téren - itt is helyieket vonnak be munkavállalóként.

A kerület vezetője a hajléktalanok jelenlétével összefüggésben kiemelte: az önkormányzat világos álláspontot képvisel, a tér mindenkié, mindenki használhatja, amíg más testi épségét, egészségét, nyugalmát nem zavarja. Amennyiben mégis zavarná, azt nem tolerálják - tette hozzá, megjegyezve: a cél, hogy mindenki egyformán becsülje a közösség vagyonát.

Címlapról ajánljuk

Závecz: a Fidesz és még öt erő szerezhet EP-mandátumot

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyede mellette volt; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss méréséből. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×