Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Hogyan őrizhetjük meg biztonságban a magánszféránkat?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A magánélet és a biztonság egyensúlya a legfőbb témája az Informatikai Biztonság Napja elnevezésű, ma kezdődő, budapesti konferenciának.

Idén tizedik alkalommal rendezik meg az Informatikai Biztonság Napja elnevezésű konferenciát - mondta az InfoRádiónak az esemény ötletgazdája. Ebben az évben a magánélet és a biztonság egyensúlya a rendezvény legfőbb témája - tette hozzá Keleti Arthur.

"Vagyis van-e magántitkunk, miközben megfigyelnek minket, illetve ha nem figyelnek meg minket, akkor hogyan tudjuk azt elérni, hogy biztonságban legyünk" - magyarázta a szakértő. Keleti Arthur arról is beszélt: "Ma a kormányzatok, a vállalatok folyamatosan azzal küzdenek, hogy a világban olyan biztonsági fenyegetettségek érik nap mint nap őket és a felhasználóikat vagy az állampolgárokat, ami ellen csak úgy tudnak védekezni, ha folyamatosan megfigyelik a kiberteret. Viszont ez a megfigyelés láthatóan a Snowden-botrány óta azért meglehetősen komoly hatással van a társadalomra, a társadalom nem szeretné, hogy megfigyeljék, ugyanakkor viszont biztonságban akar élni."

2000-2500 látogatóra számítanak az egyik budai bevásárlóközpont mozijába szervezett konferenciára. Érkeznek előadók Indiából, az Amerikai Egyesült Államokból, Angliából, Hollandiából és más országokból is. Az ötletgazda elmondta: "a résztvevők oldaláról elsősorban szakemberek, informatikai biztonsággal, kiber-biztonsággal foglalkozó szakértők, de jó néhány olyan látogató is van, aki egyszerűen aggódik az informatikai biztonság vagy éppenséggel a személyes digitális adatai iránt."

Keleti Arthur hangsúlyozta: "a kétnapos eseményen szóba kerülhetnek a titkosszolgálati megfigyelések és a kiberháborúk legújabb eszközei."

Hanganyag: Sigmond Árpád