eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Ma eldőlhet Pintér Attila sorsa - lapszemle

A magyar utak több mint fele megbukott a szakmai megmérettetésen, burkolatuk állapota az Országos Közúti Adatbank szerint rossz minősítést kapott - írja a Népszabadság. Több mint tízezer külföldi hallgató iratkozott be valamelyik hazai felsőoktatási intézménybe az elmúlt tanévben - közli a Magyar Nemzet.

A magyar utak több mint fele megbukott a szakmai megmérettetésen, burkolatuk állapota az Országos Közúti Adatbank szerint rossz minősítést kapott - írja a Népszabadság. A júniusi adatok alapján a burkolat állapota csak az országos közutak 8 százalékán nevezhető jónak, 6,5 százalékán megfelelőnek és csak 20 százalékán tűrhetőnek. Ezermilliárd forintra volna szükség a 31 ezer kilométeres országos közúthálózat állagromlásának megállításához.

Több mint tízezer külföldi hallgató iratkozott be valamelyik hazai felsőoktatási intézménybe az elmúlt tanévben - közli a Magyar Nemzet. Legtöbben, majdnem 1500-an Németországból jöttek, de sokan érkeztek Szlovákiából, Romániából, Törökországból, Brazíliából, Franciaországból és Spanyolországból is. A legnépszerűbbek az orvosi szakok voltak.

Az Index szerint ma eldőlhet Pintér Attila sorsa. Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke ugyanis a Corvinus egyetemen tartott tegnapi előadásán egy hallgató kérdésére elmondta, hogy ma lesz az MLSZ elnökségi ülése, amelyen elemzik az eltelt időszakot, meghallgatják a szövetségi kapitányt és döntenek további munkáról. Az előadás egyébként nem volt sajtó-nyilvános, az Indexszel egy diák osztotta meg, hogy mi hangzott el.

Két héten belül gyanúsítottként hallgathatják ki Hiszékeny Dezső MSZP-s országgyűlési képviselőt, akinek mentelmi jogát hétfőn függesztette fel a parlament - értesült a Magyar Nemzet. Angyalföld volt alpolgármesterét akár már az első gyanúsítotti kihallgatásakor szembesíthetik azzal a hangfelvétellel, amely - az újság információja szerint - bizonyíthatja, hogy a politikus ötmillió forint kenőpénzt kért egy kerületi üzlethelyiség bérleti jogáért.

A Népszabadság szerint legfeljebb jövő nyáron kezdődhet el a metrókocsik felújítása. Egyelőre hibáktól hemzseg a 3-mas metró szerelvényeinek felújítására készülő tender tervezete. Az eljárás dokumentációjának összeállítására külsős szakértői bizottságot hoztak létre.

Az Index arról közöl a BBC History Magazinra hivatkozva a holnapi skót népszavazás apropóján hosszú összeállítást, hogy hogyan fordultak a skótok az angolok ellen? A cikkben egyebek mellett arra kapnak választ, hogy mi A rettenthetetlen című film legnagyobb történelmi tévedése, és mi köze egy norvég kislány halálának a skótok és angolok máig tartó viszályához.

GAZDASÁGI

A napi.hu-n arról olvashatnak, hogy milyen világgazdasági vészforgatókönyvek készülnek 2015-re. Az esetleges járványokkal, fegyveres konfliktusokkal és egyéb kockázatokkal kapcsolatos megválaszolatlan kérdések közé tartozik, hogy meddig maradhat fenn egymás mellett a gyenge növekedés és a magas munkanélküliség.

A Portfolio szerint elhúzódhat a 98 százalékos különadó visszafizetése. A portál emlékeztet, hogy a kormány a különadóról szóló alkotmánybírósági döntést követően ígéretet tett a joghézagos állapot rendezésére: nyáron kormányülés keretében tárgyalta az ügyet, majd pénteken törvényjavaslatot terjesztett be az Országgyűlés elé.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×