Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Tarlós: kiírják a pályázatot a 3-as metró szerelvényeinek felújítására

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Várhatóan két hét múlva kiírják a pályázatot a 3-as metró szerelvényeinek felújítására - mondta a főpolgármester. Tarlós István kiemelte, hogy az észak-déli metró rekonstrukciója és a kocsik felújítása mintegy összesen akár 200 milliárd forintba is kerülhet.

A tendert megírták, a pályázatot egy-két héten belül kiírják a 3-as metró szerelvényeinek felújítására - mondta Tarlós István főpolgármester egy hétfői sajtótájékoztatón. Hozzátette: szakmai bizottság készíti elő a tendert. A felújítást másfél év alatt sikerült előkészíteni - erősítette meg a városvezető.

A főpolgármester hangsúlyozta, hogy új szerelvények megvásárlásra nincs forrás, a régiek felújítására viszont lesz lehetőség. Tarlós István kiemelte, hogy a legjobb az új szerelvények beszerzése lenne, de a kocsik felújítása is sokkal jobb mintha nem történne semmi.

A járművek felújítása 60-65 milliárd forint lehet, új szerelvények vásárlása viszont 90 milliárdba kerülne. A teljes felújítás majdnem 200 milliárd lenne, így ez a 30 milliárdos különbség jelentős - tette hozzá.

Tarlós István arról is beszélt, hogy az alagút felújításának milyen elemei lesznek. A főpolgármester kiemelte, a sínek cseréje már másfél éve zajlik. Az alagutat fel kell újítani, a sínpályát, a biztonsági berendezéseket és állomásokat is rendbe kell hozni, ez mintegy 100 milliárd forint lehet - nyomatékosította Tarlós István.

Hétfőn reggel újra gondok voltak a hármas vonalon. A Lehet térnél füstölt egy kocsi, ezért metrópótló buszok vitték az utasokat az Árpád híd és a Nagyvárad tér között. Szintén hétfőn reggel a Deák téren egy Kőbánya-Kispest felé haladó metró is elromlott, amelyet a deák téri fordítóvágányon állítottak le.

Hanganyag: Szabó Gergõ