eur:
395.61
usd:
371.86
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Kampányhírek - összefoglaló

Jelenleg is tart a Kossuth téri csatorna felújítása - közölte az V. kerületi önkormányzat kedden az MTI-vel. Az MSZP szerint már jelenleg is fizetős az egészségügy Magyarországon.

Az Európai Mobilitási Héten megvalósuló Autómentes Napon lesz lehetőség megmutatni, mit tud tenni a főváros az élhetőbb környezet kialakításáért - mondta a főpolgármester a megújult Baross téren. Tarlós István hozzátette: nem az autósokat kell hátrányos helyzetbe hozni, hanem alternatívát kell mutatni ahhoz, hogy kedvet kapjanak a környezetkímélő közlekedési formák igénybevételéhez.

Jelenleg is tart a Kossuth téri csatorna felújítása - közölte az V. kerületi önkormányzat kedden az MTI-vel. A kerület arra reagált, hogy Juhász Péter, az Együtt-PM polgármesterjelöltje szerint a választási kampány miatt nem újítanak fel - közegészségügyileg kockázatos módon - egy rossz állapotú csatornát az V. kerületben.

Az önkormányzati választás tétje az adósságcsapda elleni küzdelem és az, hogy a Fidesz folytathatja-e a településeken azt a programot, amelyet áprilisban elkezdett - mondta Kósa Lajos kedden Kalocsán, sajtótájékoztatón.

A kormány célja, hogy a ciklus végére Magyarországon legyen a legmagasabb az ipari termelés hozzájárulása a nemzeti össztermékhez európai uniós összevetésben - jelentette ki a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden egy lakossági fórumot megelőző sajtótájékoztatón, Gödön. Szijjártó Péter hozzátette: ez szükséges ahhoz, hogy a válság utáni világban az ország a legerősebbek közé tartozhasson.

Az MSZP szerint már jelenleg is fizetős az egészségügy Magyarországon. Laskovics Diána, az ellenzéki párt elnökségi tagja így reagált kedden Orbán Viktor bajai kijelentésére, ahol a kormányfő a Szent Rókus Kórház új épületének átadásakor azt mondta: az egészségügyet nem lehet üzleti szempontok szerint működtetni.

Közlekedési fejlesztéseket, a 3-as és a 4-es metró vonalának meghosszabbítását valamint 10 ezer parkolóhelyet és alacsonyabb parkolási díjakat ígért a Magyar Liberális Párt főpolgármester-jelöltje. Bodnár Zoltán a Népliget és a Városliget felújítását, a hajléktalanok büntethetőségének megszűnéséért való fellépést, és online helyi népszavazásokat is ígért a fővárosiaknak.

Az Együtt-PM szövetség IX. kerületi polgármesterjelöltje szerint több 100 millió forintos veszteség érhette a Ferencvárost az elmúlt 4 évben egy, a parkolási rendszer üzemeltetésére kötött közreműködői szerződés miatt. Gegesy Ferenc, aki 20 éven át a kerület polgármestere volt közölte: közérdekű adatigényléssel fordult a céghez. Juhász Péter, a párt 5. kerületi jelöltje azt kifogásolta, hogy a kampány miatt nem újítanak fel egy csatornát a Belvárosban

A Demokratikus Koalíció valamennyi polgármesterjelöltje nyilvános vitára hívja ki az adott kerület vagy település fideszes jelöltjét. Gréczy Zsolt a párt szóvivője közölte: a DK több mint 30 településen, köztük Debrecenben, Győrben, Székesfehérváron és Veszprémben indít polgármesterjelöltet.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×