Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Átadták a Lukács Móricz-díjakat

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Egy óvónő, a Pécsi Székesegyházi Plébánia Caritas csoport vezetője, valamint a székesfehérvári Echo Innovációs Műhely vehette át idén a Lukács Móric-díjat.

Lovas Józsefné, óvónő és bábjáték oktató, Mess Béláné Mezey Klára, a Pécsi Székesegyházi Plébánia Caritas csoport vezetője és a székesfehérvári Echo Innovációs Műhely vehette át Balog Zoltántól, az emberi erőforrások miniszterétől idén a Lukács Móric-díjat. Az elismerést 2012-óta azoknak a magánszemélyeknek és civil szervezeteknek adományozza a tárca, akik közösségszervező tevékenységükkel kiemelkedőt alkottak vagy munkájukkal elősegítették az adományozás kultúrájának fejlődését.

Balog Zoltán a díjak átadásakor kiemelte, hogy díjazottak hiteles és elkötelezett emberek, akik személyiségükkel azt üzenik a közösségnek, hogy lehet mások nehézségein segíteni.

A miniszter emlékeztette a hallgatóságot, hogy Lukács Móric, a díj névadója, a 19. század második felében élő író és közéleti ember volt, aki a saját vagyonából áldozott a köz javára és egyike volt azoknak a politikusoknak, akik az elsők között ismerték fel a civil szervezetek fontosságát a társadalomban. A civil szervezeteket elemző Ellenőr - Néhány eszme az egyesületi jog körül című műve 1847-ben jelent meg.

Az emlékéremmel és pénzjutalommal járó Lukács Móric-díjat minden évben hárman kaphatják meg.

Hanganyag: Sigmond Árpád