Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Diákhitel: hétfőn lejár az igénylési határidő

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Máig igényelheti a diákhitelt az, aki október 15-ödikéig meg akarja kapni első részletét.

Minden hónap 15-ödik napjáig adhatják le a tanévben a hallgatók diákhitel-igénylésüket, a Diákhitel Központ a rá következő hónap 15-ödik napján folyósítja a kívánt összeget - mondta az InfoRádiónak Imre Zita, a Diákhitel Központ kommunikációs igazgatója.

"Szeptember 15-ödikén jár le a diákhitel igénylésének első határideje. Ez azért fontos dátum az egyetemisták és főiskolások számára, mert aki október közepén szeretné megkapni a megigényelt diákhitelét, annak mindenféleképpen le kell adnia eddig az időpontig a kérelmét" - hangsúlyozta a kommunikációs igazgató.

Az 5,75 százalékos kamatozású, szabad felhasználású Diákhitel 1-et ebben az évben eddig 3 ezer diák igényelte, az önköltséges képzések finanszírozására létrehozott, 2 százalékos kamattal bíró, Diákhitel 2-őt pedig csaknem 4 ezer - tette hozzá Imre Zita.

"Mind a szabad-felhasználású diákhitelt, mind a kötött felhasználású diákhitelt nagy létszámban igényelték a Budapesti Gazdasági Főiskoláról. Emellett azt látjuk, hogy a szabad-felhasználású diákhitelt többnyire a klasszikus nagy vidéki egyetemek, tehát a Szegedi Tudományegyetem, a Debreceni Tudományegyetem hallgatói kérték nagy számban, míg a kötött felhasználású diákhitel népszerű a Budapesti Kommunikációs Főiskolán vagy a Corvinus egyetemen" - ismertette.

2001 óta egyébként már több mint 350 ezren igényeltek diákhitelt.

Hanganyag: Sigmond Árpád