eur:
393.76
usd:
369.04
bux:
65811.63
2024. április 23. kedd Béla

A katasztrófavédelem drónját is bevetik az árvíz ellen

Három házat öntött el a víz a Baranya megyei Kisvaszaron, emiatt három gyermeknek és kilenc felnőttnek kellett ideiglenesen kiköltöznie otthonából, őket a rokonoknál szállásolták el - közölte a Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn kora hajnalban az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint a Békés megyei Szarvason mintegy egy hektárnyi területet borít harminc-negyven centiméternyi összefüggő vízfelület a Bethlen Gábor utcában.

Továbbra is több házat veszélyeztet az összegyűlt nagy mennyiségű csapadékvíz Törökszentmiklóson is.

Az árvíz és a helyi vízkárok miatt vasárnap estig a fél országot érintően kilencven településen kellett beavatkozniuk a katasztrófavédelem egységeinek, amelyek éles helyzetben most először alkalmazták a katasztrófavédelem drónját (pilóta nélküli repülőjét) is. Az intenzív esőzés várhatóan hétfőn is folytatódik.

Az OKF vasárnap esti összesítése szerint Vas megyében huszonhét, Zala megyében tizennyolc, Somogy megyében tizenkettő, Jász-Nagykun-Szolnok megyében tíz, Győr-Moson-Sopron megyében hét, Veszprém megyében hat, Baranya megyében öt, Bács-Kiskun megyében három, Nógrád és Fejér megyében pedig egy-egy településen dolgoztak a katasztrófavédelmisek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×