eur:
393.59
usd:
369.23
bux:
65578.11
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Ma éjfélig kell dönteniük a bizottságoknak a jelöltek nyilvántartásba vételéről

Ma éjfélig kell dönteniük a helyi választási bizottságoknak a jelöltek nyilvántartásba vételéről, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint a testületeknek az utolsó órákban még több száz döntést kell meghozniuk, illetve rögzíteniük az informatikai rendszerben.

A www.valasztas.hu-n olvasható összesítés szerint több mint 58 ezer jelöltet vettek már nyilvántartásba. Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda vezetője korábban azt közölte, hogy 66 ezer jelölt vett át ajánlóívet a választási irodáktól.

Az egyéni jelöltek (polgármester-, főpolgármester- és képviselőjelöltek) bejelentésének határideje hétfő délután négy óra volt.

A választási bizottságoknak a törvény szerint négy napjuk van arra, hogy - a választási irodák ellenőrzése alapján - megállapítsák, sikerült-e a jelölteknek a korábban meghatározott számú érvényes ajánlást összegyűjteniük, és döntsenek a jelölt nyilvántartásba vételéről.

Azokat a jelölteket tehát, akik közvetlenül a hétfő délutáni határidő előtt adták le ajánlásaikat, a választási bizottságok négy napon belül, azaz legkésőbb ma veszik nyilvántartásba.

A jelöltek bejelentését, illetve a választási bizottságok döntéseit a jelöltek nyilvántartásba vételéről a bizottságok mellett működő választási irodák rögzítik a választási informatikai rendszerben, és az adatok így jelennek meg a Nemzeti Választási Iroda internetes tájékoztató oldalán, a www.valasztas.hu-n.

Mindezek alapján tehát bár a határidő hétfőn 16 órakor lejárt, a www.valasztas.hu oldalon még ma is frissülnek a nyilvántartásba vett jelöltekre vonatkozó adatok.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×