eur:
394.45
usd:
370.3
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Rogán: "mindenki visszakapja azt, amit tisztességtelenül vettek el tőle"

A bankok elszámoltatása lesz a legfontosabb témája a Fidesz-KDNP szerda este kezdődött évadnyitó frakcióülésének - közölte Rogán Antal Fidesz frakcióvezető.

"Minden kérdést szeretnénk tisztázni a bankok elszámoltatásával kapcsolatban, mindenki visszakapja azt, amit tisztességtelenül vettek el tőle" - mondta Rogán Antal az őszi évadnyitó Fidesz-KDNP-frakcióülés előtt Tapolcán.

A képviselőcsoport a háromnapos ülésen dönt a bankok elszámoltatásának részleteiről és időzítéséről, így például az első kifizetések várható időpontjáról.

"Európában még sehol nem volt példa arra, hogy a bankrendszernek a magánszemélyek összes hitelszerződésével - legyen az forint-, deviza-, autó-, lakás- vagy szabad felhasználású jelzáloghitel - és minden forinttal el kell számolnia."

Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető beszélt arról is, miután lezárulnak a most zajló, a bankok által indított devizahiteles perek, már nemcsak a jogszabálynak kell készen lennie, hanem a bankoknak is el kell készíteniük a pontos elszámolásokat.

Azoknak a végtörlesztőknek, akikkel korábban tisztességtelenül jártak el a bankok, egyenként kell képviselniük a saját álláspontjukat a pénzintézetekkel szemben, ha vissza akarják kapni a tőlük tisztességtelenül elvett forintokat - mondta a politikus, hozzátéve, a devizahitelek forintosításával kapcsolatos elképzelésüket nem adták fel, de erről majd akkor kell dönteni - várhatóan az év vége és jövő tavasz között -, ha a bankok elszámoltatási folyamatának már látják a végét.

A frakcióülésen szó lesz a rezsicsökkentés folytatásáról, oktatás- és szociálpolitikai kérdéseket is áttekintenek, Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter pedig a 2020-ig tartó európai uniós költségvetési ciklus magyar fejlesztési forrásainak felhasználásáról számol be.

Hanganyag: Király István Dániel

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×