eur:
395.05
usd:
371.11
bux:
65184.06
2024. április 19. péntek Emma

Figyelmeztetés: sok eső várható!

Kilenc megyében és a fővárosban másod-, az ország többi területén elsőfokú figyelmeztetés van érvényben a sok eső miatt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön kora reggel az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint Baranya, Fejér, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Veszprém, Zala és Pest megyében, valamint Budapesten van érvényben másodfokú figyelmeztetés, mivel ezeken a területeken 24 óra alatt több mint 30 milliméter csapadék hullhat. Ugyancsak a nap folyamán várható jelentős mennyiségű eső miatt Bács-Kiskun, Győr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Vas megyében elsőfokú a figyelmeztetés.

Győr-Moson-Sopron és Vas megye kivételével az ország többi területén felhőszakadásokra is figyelmeztetnek. Az érintett területeken az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt is 25-30 millimétert meghaladó csapadék hullhat.

Mindezek mellett Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Pest megyére, továbbá Budapestre a heves zivatarok miatt ugyancsak elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Az előrejelzés szerint csütörtökön a Viharsarokban időnként erős széllökések lehetnek. Zivatar környezetében átmenetileg viharossá fokozódhat a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet a tartósan csapadékos tájakon 16-22, másutt 23-30 Celsius-fok között várható, késő este 15-20 fok között alakul a hőmérséklet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×