eur:
394.06
usd:
364.77
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Átadták Deák téri BKK-ügyfélcentrumot

Átadták a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Deák Ferenc téri ügyfélcentrumát és a Földalatti Vasúti Múzeum új fogadótermét.

Az avatóünnepségen a főpolgármester arról beszélt: a cél, hogy kényelmes várost hozzanak létre, amelynek fontos ismérve a hatékonyság.

Tarlós István felidézte, hogy korábban kényelmetlenül, sorakozás után, egy kis rácsos ablaknál lehetett a papíralapú jegyeket, bérleteket megvenni.

Elmondta, hogy már négy modern BKK-ügyfélközpont működik és továbbiakat is létesítenek, emellett pedig 170-180 érintőképernyős automatánál kártyával is lehet vásárolni. A termináloknál szinten minden jegy- és bérlettípus megvásárolható, és a későbbi elektronikus jegyrendszer chipkártyáit is fogadni tudja - folytatta a főpolgármester, hozzátéve, hogy a következő ciklus végére 300 ilyen automata működik majd Budapesten.

Tarlós István kitért arra is, hogy a jegy- és bérletárak a rendszerváltás óta először csökkentek, és ez az ellenzéki aggályok ellenére nem okozott bevételcsökkenést, a szocialista-szabad demokrata éra végén 49,5 milliárd forint származott ezekből a bevételekből, míg tavaly 57 milliárd.

A Földalatti Vasúti Múzeumról szólva azt mondta: tiszteli "a nem szeretett politikai korszak" fővárosi közlekedési múltját. Az új fogadóteremben pótolták a hiányzó elemeket, felújították a Zsolnay-burkolatokat. Megjegyezte: Budapest hosszú távú közlekedésfejlesztési koncepcióját Balázs Mórról, a villamosvasút első igazgatójáról, a földalatti tervének megalkotójáról nevezték el.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×