Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Nagy megrendelést adott a Ryanair a Boeingnek

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Száz darab "Boeing 737 Max 200" típusú repülőgépet rendelt meg a Ryanair légitársaság a Boeing repülőgépgyártótól, és rendelési opcióval rendelkezik további száz repülőgépre - szerepelt a légitársaság hétfői közleményében.

A Boeing 737 Max család a hagyományos 737-es repülőgépek költséghatékonyabb, továbbfejlesztett verziója. A Ryanair, ha él opcionális rendelési jogával is, összesen 22 milliárd dollárt fizethet jelenlegi listaáron a Boeingnek a 200 repülőgépért.

A légitársaság közleménye szerint a mostani repülőgép vásárlással együtt 2024-re 520 repülőgép lesz a flottájukban, háromezer új munkahely jön létre Európában a légitársaságnál a vásárlás miatt, és éves utasforgalmuk 150 millióra nő 2024-re a 2014-es 82 millióról.

Michael O'Leary, a Ryanair vezérigazgatója szerint fontos változások vannak a Boeing 737-es modelleknél, ahol a fejlesztett kialakítás miatt az új típusnál már 197 utasnak lesz helye, és az utasok kényelmesebben férhetnek el.

A Boeing és a Ryanair már régóta tárgyalt a 737 Max gépekről, a Ryanair a Boeing visszatérő vásárlója, régebben több nagyobb rendelést is adott a gyártónak. A Ryanair riválisa az EasyJet légitársaság 2013-ban 100 darab A320neo repülőt vásárolt az Airbus repülőgépgyártótól. Az A320neo gépek nagyjából ugyanabba a kategóriába esnek, mint a 737 MAX típusú gépek.