Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Ilyen lehet a kormányátalakítás - lapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Egyértelműen lesz kormányátalakítás, már csak annak időpontja kérdéses - közli a Népszabadság. A Magyar Nemzet szerint országszerte marakodik a baloldal, két közösen, illetve külön elvesztett választás után sem jut dűlőre az MSZP, a DK és az Együtt-PM.

Egyértelműen lesz kormányátalakítás, már csak annak időpontja kérdéses - közli a Népszabadság. A külügyi tárca élén eleve lesz változás, hiszen a magyar diplomácia jelenlegi vezetője, Navracsics Tibor uniós biztos lesz, így várhatóan Szijjártó Péter miniszter-helyettes lesz a külügyminiszter. Emellett a honvédelmi, valamint a fejlesztési tárca élén valószínűsített változást a lap. Előbbit a szerző értesülései alapján Kósa Lajos, utóbbit pedig Rogán Antal vezetheti. Emellett a cikk felhívja a figyelmet, hogy Áder János köztársasági elnök csak egy ciklust vállalt, tehát 2017-ben lejár mandátuma.

A Magyar Nemzet szerint országszerte marakodik a baloldal, két közösen, illetve külön elvesztett választás után sem jut dűlőre az MSZP, a DK és az Együtt-PM. A hatalmi harcok miatt megyeszékhelyeken, nagyvárosokban, és kisebb településeken is kudarcba fulladtak az egyeztetések, ami megoszthatja az önkormányzati választáson a baloldal szavazóit.

Az Index olvasói levelek alapján festi le, az egyik munkaerő-közvetítő angliai turnusait, mert a korábban e témában írt cikkhez rengeteg hozzászólás érkezett. A résztvevőket teljesen megosztották a kint tapasztalt munkakörülmények, van, aki fut a pénze után és máig undorodik az elvállalt munkától, mások jól érezték magukat és sok pénzt kerestek.

Elmaradt a nyári leárazási hullám, erősödött a vásárlóerő, emiatt nem kellett jelentősebb akciókat hirdetni - közli a Magyar Nemzet. A kereskedők tapasztalatai alapján évek óta halogatott beszerzéseket bonyolítottak le idén a családok, így a bevásárlóközpontokban hetek óta az őszi, néhol pedig már a téli kollekciót árulják, miközben többen jelezték a lapnak, hogy alig maradt valami a nyári kínálatból.

A Népszabadság arról ír, hogy az utóbbi két évben több említésre méltó magyar ifjúsági könyv született, mint az előzőekben. Lovász Andrea kritikus úgy látja, hogy a fejlődés éppen azon a területen ment végbe, ahol a leginkább hiányolták: a kiadók és a szerzők szintjén. Előbbiek felfedezték maguknak ezt a területet, a szerzők pedig nyitottak a sikerműfajok irányába.

A napi.hu-n arról olvashatnak, hogy több tanulmány szerint is súlyos árat fizethetnek a skótok a függetlenségért, miután részben hiú ábrándokra épül az ország önálló gazdaságának terve. Várhatóan az új állam kormányának jelentősen csökkentenie kell az állami kiadásokat és meg fog ugrani a lakás-jelzáloghitelek kamata is.

Milliókba kerül a jegy a MÁV Teheránba tartó, Perzsia Ékszerei elnevezésű nosztalgiavonatára, ennek ellenére az októberi járatra már minden hely elkelt - írja a Népszabadság. Az egy új személygépkocsi árának megfelelő összeget a főleg brit és ausztrál kalandvágyók szinte látatlanban, alighanem fényképek alapján fizették ki.

Több légitársaság is nagyot bukott az első félévben - közölte a Magyar Nemzet. Hiába nőtt ugyanis a nemzetközi utasforgalom, a kínai légitársaságok a jüan dollár árfolyam alakulása miatt nem tudtak nyereséget termelni.

A portfolio.hu-n arról olvashatnak, hogy 2013-ban is a megújuló energiaforrások felhasználása bővült a legnagyobb mértékben, de ennek ellenére a zöld energiaforrások részaránya a világ teljes energiafogyasztásán belül még elhanyagolható. További problémát jelent, hogy a szél- és napenergia termelés meghatározó része alig pár ország között oszlik el.