Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Hanga Zoltán: "nincs minden szertárban gorilla"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Ebben a tanévben is több mint 70 féle oktatási programmal várja az iskoláscsoportokat a Fővárosi Állat- és Növénykert - hívta fel az InfoRádió figyelmét az intézmény szóvivője.

"Sokan nem is gondolnak arra, hogy az állatkertet csoportosan látogatók száma alapján a közoktatás és a felsőoktatás után harmadik legnagyobb pedagógiai szolgáltatók a magyarországi állatkertek, ezek közül is a Fővárosi Állat- és Növénykert fogadja a legtöbb tanulmányi céllal érkező látogatót. Ez azért is van, azért népszerűek az állatkertek ebből a szempontból is, mert az ilyen foglalkozások nagyon jó pedagógiai hatással bírnak; könnyű belátni, hogy nemcsak élvezetesebb, hanem sok téma tanítása szempontjából hatékonyabb is, mint egy tanóra. Nincs is minden szertárban gorilla vagy elefánt elevenen, ehhez még hozzájön az is, hogy a természettudományos tantárgyak tanítása mellett a művészeti oktatásban is hasznos az állatkerti foglalkozás" - hangsúlyozta Hanga Zoltán.

A Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője elmondta: nagyon változatos az állatkert pedagógiai programkínálata. "Módszertani szempontból is, vannak tematikus csoportvezetések, komplex foglalkozások, van egy nagyon izgalmas, Darwin-labor nevű hely is az állatkert közepén, a Varázshegyben, ott is vannak különböző foglalkozásaink. Több mint hetven különböző lehetőség szerepel abban a programkínálatban, amit el is küldtünk a főváros összes közoktatási intézményének, amelyeket a gyerekek életkorától, és attól függően lehet összeállítani, hogy hol tartanak a tananyagban." Hanga Zoltán hozzátette: "nemcsak azzal foglalkozunk, hogy az állatkertbe érkező csoportokat a zoopedagógusaink fogadják, hanem igyekszünk megismertetni a tanárokkal az állatkerti pedagógiához szükséges ismereteket is."

Hanganyag: Sigmond Árpád