eur:
393.99
usd:
367.78
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Országjárásba kezd a Fidesz-KDNP

Országjárásra indulnak hétfőtől a Fidesz-KDNP politikusai: több mint 250 lakossági fórumot tartanak majd az önkormányzati választási kampány részeként - közölte a Fidesz társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatója vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

Nyitrai Zsolt elmondta: az országjárásban Orbán Viktor miniszterelnök, a kormány tagjai és az államtitkárok mellett a Fidesz más vezető politikusai és európai parlamenti képviselői is részt vesznek, akik igyekeznek a lehető legtöbb helyre eljutni.

A Fidesz-KDNP önkormányzati választási kampányának három szintje lesz: települési, fővárosi és megyei közgyűlési - közölte.

A fideszes politikus arról is beszámolt, hogy péntekig minden jelöltjük leadta az októberi választáson való induláshoz szükséges támogatói aláírásokat. Mindenhol az előírt aláírásszám sokszorosát gyűjtötték össze - jelezte, kiemelve azt is, hogy minden megyei jogú városban és fővárosi kerületben indul kormánypárti polgármesterjelölt, ez tudomása szerint "egyedülálló a pártok között". Megjegyezte, országszerte több mint 1100 polgármester- és több mint négyezer önkormányzatiképviselő-jelöltjük van, akik kormánypárti jelöltként vagy függetlenként, de a pártszövetség támogatásával indulnak.

Nyitrai Zsolt hozzátette: az aláírások gyűjtését szeptember végéig biztosan folytatják a választókkal kialakítandó közvetlen párbeszéd érdekében, és így a hónap végén adnak tájékoztatást arról, hány aláírást gyűjtöttek összesen.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×