Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Országjárásba kezd a Fidesz-KDNP

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Országjárásra indulnak hétfőtől a Fidesz-KDNP politikusai: több mint 250 lakossági fórumot tartanak majd az önkormányzati választási kampány részeként - közölte a Fidesz társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatója vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

Nyitrai Zsolt elmondta: az országjárásban Orbán Viktor miniszterelnök, a kormány tagjai és az államtitkárok mellett a Fidesz más vezető politikusai és európai parlamenti képviselői is részt vesznek, akik igyekeznek a lehető legtöbb helyre eljutni.

A Fidesz-KDNP önkormányzati választási kampányának három szintje lesz: települési, fővárosi és megyei közgyűlési - közölte.

A fideszes politikus arról is beszámolt, hogy péntekig minden jelöltjük leadta az októberi választáson való induláshoz szükséges támogatói aláírásokat. Mindenhol az előírt aláírásszám sokszorosát gyűjtötték össze - jelezte, kiemelve azt is, hogy minden megyei jogú városban és fővárosi kerületben indul kormánypárti polgármesterjelölt, ez tudomása szerint "egyedülálló a pártok között". Megjegyezte, országszerte több mint 1100 polgármester- és több mint négyezer önkormányzatiképviselő-jelöltjük van, akik kormánypárti jelöltként vagy függetlenként, de a pártszövetség támogatásával indulnak.

Nyitrai Zsolt hozzátette: az aláírások gyűjtését szeptember végéig biztosan folytatják a választókkal kialakítandó közvetlen párbeszéd érdekében, és így a hónap végén adnak tájékoztatást arról, hány aláírást gyűjtöttek összesen.