Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Orbán Viktor: Galambok és sasok leszünk

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A gazdaságban galambok, a védelemben sasok leszünk - mondta az Ukrán helyzetről az Index információi szerint Orbán Viktor miniszterelnök a hétvégén, a kötcsei polgári pikniken.

Három részre tagolódott az Index értesülései alapján a kormányfő nem sajtó-nyilvános kötcsei beszéde. Orbán Viktor előbb elemezte, hogy hogyan alakult ki a centrális erőtér a Fidesz mögött és miként vált 2010 óta valódi néppárttá a nagyobbik kormánypárt, majd a kétharmados országgyűlési támogatottság lehetőségeit vette górcső alá, eztán pedig külön kitért az ukrán-orosz konfliktusra.

A miniszterelnök a hírportál információi szerint utóbbiról úgy fogalmazott, hogy a gazdaságban galambok leszünk, hiszen a kabinet a gazdasági békét hirdeti a konfliktusban, a védelemben viszont sasok, mert az biztos, hogy a magyar határnál nem engednek át senkit, Magyarország erős védelmi vonala lesz a NATO-nak.

A Tusványoson elmondott, illiberális államról szóló gondolatait a kormányfő az Index értesülése alapján azzal magyarázta, hogy értelmezésében összetapad a liberális jelző a demokráciával és a gazdasággal, de se neki, se a Fidesznek nincs semmi gondja a demokráciával vagy a versenygazdaság jelenlegi működésével, Tusványoson csupán arra akarta felhívni a figyelmet, hogy ezeket a liberális jelző nélkül, vagy akár a keresztény és jobboldali jelzők mellett is lehet működtetni.

A tizenharmadik kötcsei polgári piknik előtt a köztévé híradójának nyilatkozva Orbán Viktor az árvíz elleni védekezést, a bankok elszámoltatását és a rezsicsökkentést nevezte az elmúlt időszak legnagyobb sikerének.