Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kothencz és Botka fej-fej mellett Szegeden

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Kothencz János, a kormánypártok polgármesterjelöltjének ismertsége és támogatottsága is megközelítette Botka Lászlóét, Szeged MSZP-s polgármesteréét - derül ki egy közvélemény-kutatásból, amelyről a szegedma.hu számolt be csütörtökön.

A felmérésben Botka László, illetve Kothencz János személyes ismertségének és támogatottságának alakulását vizsgálták - olvasható a portálon. Az augusztus végi adatfelvételnél telefonon kérdeztek meg több mint hatszáz, véletlenszerűen kiválasztott szegedi lakost, az eredményeket nem és életkor alapján súlyozták. A közvélemény-kutatást a Tisza Lajos Közéleti Egyesület megbízásából a Leonardo Kft. végezte.

A szegedma.hu a kutatás adatait idézve azt írta: ha most vasárnap lenne a választás, a megkérdezettek 39,2 százaléka Botka Lászlóra, 36,2 százaléka Kothencz Jánosra szavazna. A bizonytalanok aránya 14,5 százalék, 10,1 százalék nem válaszolt.

A csongrádi megyeszékhelyet 2002 óta irányító szocialista politikus ismertsége a megkérdezettek körében 91,6 százalékos, a Fidesz-KDNP és a L.É.T. - Lakótelepi Emberek Érdekképviseleti Társulása által jelölt Kothencz Jánosé 81,3 százalékos. Botka Lászlót a megkérdezettek 71,5, Kothencz Jánost 68,7 százaléka tartja alkalmasnak a polgármesteri feladatra.

A szegedma.hu a kutatás készítőire hivatkozva azt írja: Kothencz János "a baloldali értékrendű szegedi lakosok, illetve Botka László támogatói körében" is népszerű.

A kutatás készítőinek összegzése szerint - olvasható a portálon - "kemény versenyfutás és éles küzdelem várható Szegeden" a következő hetekben.

Kothencz János jelölését a Fidesz-KNDP július 3-án jelentette be. Botka László az MSZP, az Együtt és a DK közös jelöltjeként indul újra a szegedi polgármesteri posztért.