eur:
393.74
usd:
365.01
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Kothencz és Botka fej-fej mellett Szegeden

Kothencz János, a kormánypártok polgármesterjelöltjének ismertsége és támogatottsága is megközelítette Botka Lászlóét, Szeged MSZP-s polgármesteréét - derül ki egy közvélemény-kutatásból, amelyről a szegedma.hu számolt be csütörtökön.

A felmérésben Botka László, illetve Kothencz János személyes ismertségének és támogatottságának alakulását vizsgálták - olvasható a portálon. Az augusztus végi adatfelvételnél telefonon kérdeztek meg több mint hatszáz, véletlenszerűen kiválasztott szegedi lakost, az eredményeket nem és életkor alapján súlyozták. A közvélemény-kutatást a Tisza Lajos Közéleti Egyesület megbízásából a Leonardo Kft. végezte.

A szegedma.hu a kutatás adatait idézve azt írta: ha most vasárnap lenne a választás, a megkérdezettek 39,2 százaléka Botka Lászlóra, 36,2 százaléka Kothencz Jánosra szavazna. A bizonytalanok aránya 14,5 százalék, 10,1 százalék nem válaszolt.

A csongrádi megyeszékhelyet 2002 óta irányító szocialista politikus ismertsége a megkérdezettek körében 91,6 százalékos, a Fidesz-KDNP és a L.É.T. - Lakótelepi Emberek Érdekképviseleti Társulása által jelölt Kothencz Jánosé 81,3 százalékos. Botka Lászlót a megkérdezettek 71,5, Kothencz Jánost 68,7 százaléka tartja alkalmasnak a polgármesteri feladatra.

A szegedma.hu a kutatás készítőire hivatkozva azt írja: Kothencz János "a baloldali értékrendű szegedi lakosok, illetve Botka László támogatói körében" is népszerű.

A kutatás készítőinek összegzése szerint - olvasható a portálon - "kemény versenyfutás és éles küzdelem várható Szegeden" a következő hetekben.

Kothencz János jelölését a Fidesz-KNDP július 3-án jelentette be. Botka László az MSZP, az Együtt és a DK közös jelöltjeként indul újra a szegedi polgármesteri posztért.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Te is 8-tól 5-ig dolgozol? Könnyen lehet, hogy ez nagy gond

Te is 8-tól 5-ig dolgozol? Könnyen lehet, hogy ez nagy gond

A távmunka és a rugalmas munkavégzés egyre szélesebb körű elterjedésével egy új kifejezés, a chronoworking is megjelent a munka világában, ami lényegében azt írja le, hogy az adott munkavállaló – amennyiben lehetősége van rá – munkaidejét a bioritmusához igazítja (legyen szó korán kelő pacsirtákról vagy éjszakai baglyokról), vagyis olyan napszakban dolgozik, amikor energiaszintje és koncentrációs képessége arra a legmegfelelőbb. A chronoworking lehetőségének biztosítása a munkáltatónak is megéri, hiszen a bioritmusának legjobban megfelelő időszakban dolgozó munkavállaló produktívabban látja el feladatát.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×