Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Juncker nem haragszik Orbánra - lapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nincs revánsvágy Junckerben amiatt, hogy a magyar kormányfő korábban ellenezte a kinevezését - írja a Népszabadság. Az Index szerint biztosan nem Schmitt Pál lesz a Testnevelési Egyetem rektora.

A Népszabadságban arról olvashatnak, hogy nincs revánsvágy Jean-Claude Junckerben amiatt, hogy Orbán Viktor korábban élesen támadta a kinevezését. Az Európai Bizottság új elnöke komoly portfóliót szán Navracsics Tibornak, akivel szerdán egyeztetett Brüsszelben.

Megkezdődött az örökbe fogadott gyermekek után-követése, amelyet a márciusban életbe lépett polgári törvénykönyv tett kötelezővé - áll a Magyar Nemzetben.

Az Index cikke szerint Schmitt Pál biztosan nem lesz az önállósult Testnevelési Egyetem rektora, mert életkora miatt nem pályázhat a posztra.

A Portfolio.hu arról ír, hogy A világ élelmiszerpiacát hatalmas mérete ellenére néhány nagyvállalat tartja ellenőrzése alatt. A lista élén a Nestlé áll, amely tavaly 103,5 milliárd dolláros árbevételt és 11,2 milliárdos nettó profitot ért el.

A Napi.hu a kormány által benyújtott 2013-as zárszámadás részleteit tekintette át. A gazdasági kiadások 14-ről 17 százalékra emelkedtek. Részletek és érdekességek az Üzleti reggeliben 9 óra után.

A Pénzcentrum arról számol be, hogy 24 civil szervezettel egyeztetett a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Civil Fórumon. A jogosulatlan pénzügyi tevékenységet végzők erőteljesebb büntetőjogi felelősségre vonása érdekében jegybank megfontolja, hogy kezdeményezi a Büntetőtörvénykönyv szigorítását.

Hanganyag: Farkas Dávid