Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Árvíz miatt nem tudtak iskolába menni egy zalai településen a gyerekek

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Principális-csatorna áradása elöntötte a Nagykanizsára vezető egyetlen utat, ezért nem tudtak eljutni az iskolába a Homokkomáromhoz tartozó Zsigárdon élő gyerekek - tájékoztatta a település polgármestere csütörtökön az MTI-t.

Bodó Tamás (független) elmondta: a nagy esőzést követő áradás miatt a Principális elöntötte a zúzott kővel borított egyetlen utat, ami Zsigárdról Nagykanizsára vezet. Az utat nagy területen mintegy 40-50 centiméteres magasságban öntötte el az árvíz, ezért személyautóval nem lehet rajta közlekedni.

A Homokkomáromhoz tartozó településrészben, egy erdővel körülvett területen húszan élnek, köztük nyolc gyerek, akik az árvíz miatt csütörtökön nem tudtak eljutni az iskolába. Hasonló eset nem először fordult elő, a Principális magas vízállása többször is okozott gondot a közlekedésben - jelezte a polgármester, hozzátéve, hogy napközben terepjáróval tudták az ebédet is eljuttatni a településrész lakóinak.

Bodó Tamás azt mondta: az út nem Homokkomárom, hanem Nagykanizsa önkormányzatáé, ezért már korábban is többször próbáltak egyeztetni a megoldási lehetőségekről. Egy vállalkozó már ajánlott fel munkagépeket, de a szükséges 50 tonna mészkő- vagy bazaltzúzalékot a kistelepülés önkormányzata nem tudná megvásárolni, holott csak az jelentene megoldást, ha megemelt szintű utat építenének.