eur:
393.75
usd:
365.16
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Köznevelési államtitkárság: az ellenzéki pártok fejezzék be a hisztériakeltést!

A köznevelési államtitkárság arra kéri az ellenzéki pártokat, hogy fejezzék be a hisztériakeltést a tanévkezdésről, a tankönyvekről, az iskolakezdő gyermekeket és a szülőket pedig ne használják fel az önkormányzati kampányhoz.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának szakállamtitkársága szerdán az MTI-vel azt közölte: a kormány intézkedéseinek köszönhetően az idei tanévben az eddiginél is több pénz marad a családok és a pedagógusok zsebében, mindenkinek olcsóbb a tankönyv, a diákok 60 százaléka ingyen kapja meg a tankönyveket, a pedagógusok számára pedig újabb béremelés lépett életbe.

A nyugodt és sikeres tanévkezdést egyedül a baloldali hisztériakeltés veszélyezteti - zárul az államtitkárság állásfoglalása.

Az MSZP az új tankönyvekben fellelhető hibákat, problémákat a tankonyves.blog.hu oldalra várja, hogy "a közösség erejével" rávehesse a kormányt a hibák mihamarabbi kijavítására. Ezt Kunhalmi Ágnes, az Országgyűlés kulturális bizottságának szocialista alelnöke és Kiss László szocialista országgyűlési képviselő jelentette be szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón. A szocialista politikusok az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet előtt azt kérték, hogy ne tekintsék "kísérleti nyúlnak" a gyerekeket.

A DK szerint az '50-es évek rákosista világába vezeti vissza a 21. század magyar diákjait az "Orbán-rezsim". Gréczy Zsolt, a párt szóvivője szerdán az MTI-nek bírálta mind a tankönyvek centralizált kiadását, mind tartalmát. Utóbbit átgondolatlannak, szakmailag megalapozatlannak és gyakran megtanulhatatlan nyelvezetűnek ítélte, és "förmedvénynek" nevezte.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×