Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Falus: támogatni fogjuk a tehetséges gyermekek oktatását

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Falus Ferenc főpolgármesterré választása esetén támogatni fogja azokat a kiegészítő oktatási rendszereket, amelyek ellensúlyozhatják az iskolai képzés hiányait, és segíteni kívánja a tehetségek előrejutását.

Az MSZP, az Együtt-PM és a DK közös főpolgármester-jelöltje erről hétfőn, a VII. kerületben, az egykori Janikovszky Éva Általános Iskola és Gimnázium épülete előtt beszélt újságíróknak. Az iskolát 2011-ben zárta be a kerület vezetése.

Szerinte a jelenlegi kormányzat nem törődik sem az elvégzett beruházásokkal, sem azzal, hogy melyik iskolában jó az oktatási rendszer. "Azzal törődik, hogy bezárja azt, ami nem tőle függ, amit nem ő csinál, ami jól működik, amit nem tud befolyásolni" - tette hozzá.

Úgy folytatta: segíteni kívánja a pedagógusok munkáját és azt is, hogy a diákok képességei közti különbségeket ellensúlyozni tudják. Azt is ellenőrizni fogja, hogy az iskolák támogatására rendelkezésre álló fővárosi források megfelelően hasznosulnak-e - hangsúlyozta.

Falus Ferenc arról is beszámolt, hogy programját pénteken fogja ismertetni, "ha az időjárás is engedi". Közölte azt is: már rendelkezik a főpolgármester-jelöltséghez szükséges ötezer ajánlással, de még tovább gyűjti őket, mert szeretné megismerni támogatóit.

Szokol András, aki az iskola utolsó hat évében vezette a szülői munkaközösséget, azt sérelmezte, hogy a kerület jelenlegi vezetése egyik napról a másikra zárta be az intézményt, miután több száz millió forintból felújították.

A Rottenbiller utcai iskola bezárásáról szóló döntést 2011-ben a csökkenő tanulói létszámmal indokolta a kerület vezetése. A döntés nyomán a kerületben lévő öt önálló oktatási intézményt úgy szervezték át, hogy négy épületben három iskola folytatta működését.