eur:
394.93
usd:
370.73
bux:
65394.97
2024. április 19. péntek Emma

EP-választás - Bokros Lajos vezetésével tíztagú listát állít a MoMa

Bokros Lajos pártelnök vezetésével tíztagú listát állít az európai parlamenti választásra a Modern Magyarország Mozgalom. A jelölteket csütörtökön, Budapesten mutatta be a szervezet.

A pártelnök azt mondta: a tíz ember méltóképpen jelképezi pártjuk gondolatvilágát, értékrendjét, világnézetét, ugyanakkor nem gondolják, hogy ennyi embert be tudnának juttatni az EP-be.

Bokros Lajos közgazdászt, korábbi szocialista pénzügyminisztert - aki 2009-ben az MDF színeiben jutott be az EP-be, és azóta az Európai Konzervatívok és Reformerek frakciójának a tagja - Pusztai Erzsébet orvos követi a listán, aki korábban MDF-es és MDNP-s színekben is volt országgyűlési képviselő, az MDF-kormányokban, valamint az első Orbán-kormányban is volt államtitkár egészségügyi területen.

A lista harmadik helyén Kajdi József áll, aki az MDF-kormányok idején vezette közigazgatási államtitkárként a Miniszterelnöki Hivatalt. Õt követi Bartha Péter tanár, vállalkozó és Fülöp Hajnalka ügyvéd.

Bokros Lajos szerint a mai Magyarország rendszere nem demokrácia. Lábbal tiporják a sajtószabadságot - fogalmazott -, az országgyűlési választási kampányban szerinte a kormányoldal a saját maga által szabott törvényeket sem tartotta be.

Becsületesnek nevezte azt az álláspontot, hogy "szabadelvű, konzervatív, jobbközép pártja" nem indult az országgyűlési választáson a "kampányforrásokért", céljuk volt ugyanis, hogy ne osszák meg a demokratikus ellenzéket.

Hangsúlyozta a piacgazdaság fontosságát, amely szabadságot jelent, ahol a kicsi és jó minőségű állam a társadalmat szolgálja. Szerinte ugyanakkor jelenleg minden kezdeményezést eltipor az állam, ilyen viszonyok között pedig sosem lesz jólét. Úgy fogalmazott: aki a Fideszre, "pláne a Jobbikra szavazott", az a leszakadásra szavazott.

Pusztai Erzsébet barátokat kívánt az országnak itthon és Európában egyaránt, és ehhez "a MoMa az esély" - fogalmazott.

Képviselőjelöltjeik az Európához tartozás fontosságát hangsúlyozták, valamint a piacpárti szemléletet és a vállalkozási tevékenység szabadságát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×