eur:
394.26
usd:
370.42
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Ezzel játszanak a magyar gyerekek

Továbbra is a hagyományos játékok a legnépszerűbbek Magyarországon, szemben a videojátékokkal - állapította meg a játékimportőr Formatex Kft. felmérése.

A cég közleménye ismerteti: iparági becslés alapján a hagyományos játékok forgalma 30-40 milliárd forintot tesz ki évente, míg a videojátékok piaca mindössze 13 milliárd forint körül alakul.

A cég által a magyar szülők körében végzett reprezentatív, kérdőíves kutatása szerint a tíz év alatti korcsoportban a hagyományos játékok közül az építőjáték a legnépszerűbb, amely nemcsak a logikát, matematikai készségeket, finommotorikát fejleszti, hanem a kreativitás fejlődését is elősegíti. Ezt követik a babás, állatos szerepjátékok, amelyek a szociális szerepek gyakorlását teszik lehetővé.

A közlemény idézi Borhi Jánost, a Formatex Kft. ügyvezető igazgatóját, aki elmondta: az még a szakemberek számára sem egyértelmű, hogy a digitális játékok kiszorítják-e majd a hagyományos játékokat vagy sem. Hozzátette: Magyarországon éles választóvonal van a hagyományos játékok és a digitális játékok között, mert általában a kisiskolás kor után, vagyis a tinédzser korban lesz jelentős a számítógépes játékok használata. A hagyományos játékok terén 2014-ben a szakember szerint töretlen marad a felnőttek munkáját utánzó szerepjátékok népszerűsége, továbbra is erős a retrománia, valamint a kicsi, gyűjthető játékok vonzereje. Míg külföldön erősödnek az internettel kombinált, így az okostelefonokra és tabletekre letölthető játékok, addig a magyar gyerekek körében ez még nem érezhető, mert a széles tömegek számára drágák az eszközök.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×