Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kiállítják George W. Bush festményeit

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Tárlat nyílik George W. Bush volt amerikai elnök portréiból, amelyeket a világ 24 vezetőjéről festett, köztük Vlagyimir Putyinról, Tony Blairről és a dalai lámáról.

A képeket az NBC televízió tárja először a közönség elé pénteki Today című műsorában.

A tévéműsorban a csatorna munkatársaként lánya, Jenna Bush Hager faggatja apját művészetéről és az alkotásairól. Egy előzetes szerint arra a kérdésre, hogy a modellek hogyan reagálnak majd a képekre, Bush azt válaszolta: "Szerintem úgy, hogy +Hű, George Bush egy festő. Alig várom, hogy lássam a pálcikaembert, amit rólam festett+".

Hozzáfűzte: reméli, hogy a portrék modelljei értékelik majd munkáját, hiszen az irántuk érzett barátság és megbecsülés inspirálta. A modellek egyike sem látta még saját képmását.

A pénteki műsor betekintést enged Bush műtermébe, ahol dolgozik. Bush elnöksége után kezdett festeni, szívesen ábrázolja a texasi tájat, de kutyás képei is vannak.

Felesége, Laura szerint George W. Bush "nagyon fegyelmezett, minden nap dolgozik". A 67 éves exelnök 2009-es visszavonulása óta csendes életet él dallasi otthonában, és szenvedélyének, a festésnek szenteli idejét.

A portrékat a Vezetés művészete című tárlaton mutatják be a George W. Bush Elnöki Könyvtár és Múzeum szombaton megnyíló kiállításán.

Tavaly egy hacker a Bush család személyes e-mailjeinek egy csokrát szivárogtatta ki, a levelezés fotói között volt egy olyan portré is, amelyen Bush magát ábrázolta zuhanyozás közben. A hackert letartóztatták.