eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Új buszok a fővárosban

Idén 37 darab, jó állapotú 6 év körüli autóbusz áll forgalomba a fővárosban. György István, városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes arról beszélt, hogy a járművek 7-8 millió forintba kerültek.

Holnap három új busz áll forgalomba a 182-es és a 184-es buszok vonalán - mondta György István. A városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes hozzátette: 37 sűrített földgázüzemű CNG buszokat vásároltunk Dijonból, amelyek fokozatosan leváltják a 18-20 éves átlagéletkorú buszokat.

Mint mondta: augusztus végéig fokozatosan helyezik forgalomba a buszokat, miután világoskékre festették őket. György István hangsúlyozta: a 6-6,5 éves átlagéletkorú buszok a francia kisvárosban futottak, csak kisebb karbantartást kellett rajtuk végezni, a belső színvilágukon nem is változtattunk.

A városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes jelezte: az alacsony padlós buszok be vannak kapcsolva a Futár-rendszerbe, légkondicionáltak és fedélzeti kamerával is el vannak látva.

"Uniós forrást nem vettünk igénybe a buszok megvásárlásához, darabonként 7 és 8 millió forintba kerültek" - mondta György István. Jelezte: rendkívül kedvező vétel volt a város számára. Mint mondta: olyan beruházási forrásokat használtak fel hozzá, amelyek az amortizáció pótlás érdekében szerepelnek a költségvetésben.

György István elmondta: "összességében már több mint 150 új busz jár Budapesten, és újabb 150 fog forgalomba állni az agglomerációban." Hozzátette: több mint 200 már azoknak az újszerű, jó állapotú buszoknak a száma, amelyek nyugat-európai városokból érkeztek. "Így már ötszáz fölött van a jó állapotú buszok száma, ha minden jól megy, a ciklus végéig az összes -1250 darab - felét alacsony padlósra tudjuk cserélni"- fejezte ki reményét György István. Ez négy esztendő alatt olyan lépés, amely szégyenkezésre semmiképpen sem ad okot - tette hozzá a városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×