Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Nem csak bolondok napján - furcsa biztosítós esetek

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Generali Biztosítónál leggyakrabban regisztrált vagyonkárok között sokszor megdöbbentő és akár vicces esetek is előfordulnak - derül ki a társaság közleményéből.

Minden káresemény különböző, a károsultak különféle módon élik meg a veszteséget, a kárszakértő munkatársaknak sokszor nemcsak szakmai felkészültségre, hanem empátiára és humorérzékre is szükségük van - közölte a Generali.

Mint írják, az esetek változatossága ellenére a legtöbb esetben kiszámítható, hogy a kárbejelentést követően mivel találkozik majd a kárrendező, de bizonyos helyzetekben még a legtapasztaltabb munkatársakat is érhetik meglepetések.

Példaként említik, amikor egy teherautó figyelmetlen tolatása következtében megsérült villánál az adatfelvétel és a fényképezés után a kárszakértő megkezdte a jegyzőkönyv kitöltését. A házigazda behívta a házba, ahol az amerikai konyhás nappaliban egyre többen lettek körülötte, köztük fürdőköpenyes, félmeztelen emberek, valamint egy fővilágosító és egy operatőr is. Amikor meghallotta: "és, akcióóó!", rájött, pornófilm-forgatás közepébe csöppent.

Egy másik esetet ismertetve azt írják: karácsony szentestéjén egy család a csillagszórókkal és gyertyákkal feldíszített karácsonyfát szerette volna megörökíteni. A fények meggyújtása után a családfő elindult a kameráért, ám mire odaért, a fa lángolt. A pánik hatására megragadta és kidobta a hatodik emeleti ablakból. Szerencsére az utcán senkinek nem esett baja, de a családfő másodfokú égési sérüléseket szenvedett, a függöny is kigyulladt, a lakást pedig beborította a korom. A biztosító végül megtérítette a kárt, ám érdemes levonni az eset tanulságait: kis figyelmetlenség és néhány pillanat is elég ahhoz, hogy egy apró láng tomboló tűzzé váljon - áll a Generali közleményében.

Szilveszter éjjel egy pezsgősüveg a kibontása közben felrobbant. Szerencsére személyi sérülés itt sem nem történt, de az ital elárasztotta az egész szobát, az étkezőasztal mellett függő, több mint 10 millió forint értékű festményt is. Hiába próbálták letörölni, a vizes alapú festék elmaszatolódott - ismertette a társaság közleménye.

Az év több százezer kárbejelentése között olyanok is akadnak, amelyek nem tekinthetőek káreseménynek, azonban az ügyfelek ragaszkodnak a kárfelvételhez - jelzi a Generali közleménye. Nem fizet például a biztosító akkor, ha a biztosítottat a villamoson egy utastársa "intenzíven lehányja" - ahogy a kárbejelentőn szerepel, és akkor sem, ha a saját magát a lakásából kizáró ügyfél berúgja a bejárati ajtót - figyelmeztet a biztosító.