eur:
394.3
usd:
370.37
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Nem csak bolondok napján - furcsa biztosítós esetek

A Generali Biztosítónál leggyakrabban regisztrált vagyonkárok között sokszor megdöbbentő és akár vicces esetek is előfordulnak - derül ki a társaság közleményéből.

Minden káresemény különböző, a károsultak különféle módon élik meg a veszteséget, a kárszakértő munkatársaknak sokszor nemcsak szakmai felkészültségre, hanem empátiára és humorérzékre is szükségük van - közölte a Generali.

Mint írják, az esetek változatossága ellenére a legtöbb esetben kiszámítható, hogy a kárbejelentést követően mivel találkozik majd a kárrendező, de bizonyos helyzetekben még a legtapasztaltabb munkatársakat is érhetik meglepetések.

Példaként említik, amikor egy teherautó figyelmetlen tolatása következtében megsérült villánál az adatfelvétel és a fényképezés után a kárszakértő megkezdte a jegyzőkönyv kitöltését. A házigazda behívta a házba, ahol az amerikai konyhás nappaliban egyre többen lettek körülötte, köztük fürdőköpenyes, félmeztelen emberek, valamint egy fővilágosító és egy operatőr is. Amikor meghallotta: "és, akcióóó!", rájött, pornófilm-forgatás közepébe csöppent.

Egy másik esetet ismertetve azt írják: karácsony szentestéjén egy család a csillagszórókkal és gyertyákkal feldíszített karácsonyfát szerette volna megörökíteni. A fények meggyújtása után a családfő elindult a kameráért, ám mire odaért, a fa lángolt. A pánik hatására megragadta és kidobta a hatodik emeleti ablakból. Szerencsére az utcán senkinek nem esett baja, de a családfő másodfokú égési sérüléseket szenvedett, a függöny is kigyulladt, a lakást pedig beborította a korom. A biztosító végül megtérítette a kárt, ám érdemes levonni az eset tanulságait: kis figyelmetlenség és néhány pillanat is elég ahhoz, hogy egy apró láng tomboló tűzzé váljon - áll a Generali közleményében.

Szilveszter éjjel egy pezsgősüveg a kibontása közben felrobbant. Szerencsére személyi sérülés itt sem nem történt, de az ital elárasztotta az egész szobát, az étkezőasztal mellett függő, több mint 10 millió forint értékű festményt is. Hiába próbálták letörölni, a vizes alapú festék elmaszatolódott - ismertette a társaság közleménye.

Az év több százezer kárbejelentése között olyanok is akadnak, amelyek nem tekinthetőek káreseménynek, azonban az ügyfelek ragaszkodnak a kárfelvételhez - jelzi a Generali közleménye. Nem fizet például a biztosító akkor, ha a biztosítottat a villamoson egy utastársa "intenzíven lehányja" - ahogy a kárbejelentőn szerepel, és akkor sem, ha a saját magát a lakásából kizáró ügyfél berúgja a bejárati ajtót - figyelmeztet a biztosító.

Címlapról ajánljuk
Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz
élő közvetítés

Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz

A Liverpool szempontjából katasztrofálisan „sikerült” első mérkőzés miatt háromgólos hátrányból kezdik a Vörösök Bergamóban az Atalanta elleni visszavágót. A tét az Európa-liga elődöntőjébe jutás. Szoboszlai Dominik visszakerült a kezdő tizenegybe, a középpályások közül Endo és Elliott is kimaradt.
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×