eur:
393.85
usd:
367.85
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Továbbra is brazil felsőoktatási ösztöndíjprogram Magyarországon

Folytatódik jövőre is a brazil felsőoktatási ösztöndíjprogram Magyarországon, a vendéghallgatók száma a második pályázati felhívás alapján duplájára nőhet.

A Magyar Rektori Konferencia tájékoztatóanyaga szerint a jelenlegi, 2013 szeptemberében indult tanévben 430 brazil ösztöndíjas hallgató vesz részt a magyar felsőoktatási intézmények által kínált angol nyelvű képzésekben. A legtöbb hallgató a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemre, a Debreceni Egyetemre és az ELTE-re érkezett. A hallgatók teljes képzési költségét és minden megélhetési kiadását a brazil kormány fedezi.

A Tudomány Határok Nélkül program a brazil állam által támogatott ösztöndíj lehetőség, amelynek keretében 2012-2015 között 100 ezer brazil alap- és doktori képzésben részt vevő, természettudományos, mérnöki, egészség- és informatika tudományok területén tanuló diáknak nyílik lehetősége, hogy egy évet külföldi egyetemen töltsön.

A Brazil Felsőfokú Továbbképzési Koordinációs Testület - Brazilian Federal Agency for Support and Evaluation of Graduate Education (CAPES) és a Magyar Rektori Konferencia (MRK) megállapodása alapján 2014-ben is folytatódik a brazil Tudomány Határok Nélkül ösztöndíjprogram a magyar felsőoktatási intézményekben.

A program keretein belül - a második magyar pályázati felhívás alapján - a 2014 februárjában induló keresztféléves képzésekre érkezik a második csoport brazil vendéghallgató, akiknek létszáma várhatóan a jelenlegi kétszeresét teszi majd ki. Az, hogy a második fordulóban megsokszorozódott a magyarországi jelentkezők száma, nagyrészt a már megérkezett diákok pozitív visszajelzéseinek köszönhető - írták.

A brazil fél 2013. október 15-én meghirdette a harmadik magyar pályázati felhívást is, így a 2014 szeptemberében induló tanévre a brazil egyetemisták ismét választhatják a magyar felsőoktatási intézményeket is Németország, Ausztria, Ausztrália, Belgium, Kanada, Kína, Dél-Korea, Spanyolország, az Egyesült Államok, Finnország, Franciaország, Hollandia, Írország, Olaszország, Japán, Norvégia, Új-Zéland, Svédország és az Egyesült Királyság egyetemei mellett.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×