Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Magyarországra érkezik az Európa Tanács parlamenti közgyűlésének elnöke

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Háromnapos látogatást tesz az Európa Tanács (ET) parlamenti közgyűlésének (PACE) elnöke mától Magyarországon: Jean-Claude Mignon az ország több vezetőjével találkozik, továbbá ellátogat Tatára, amely idén elnyerte az ET Európa-díját.

A PACE korábban azt közölte az MTI-vel, hogy Jean-Claude Mignon hivatalos látogatása alkalmával mások mellett Kövér Lászlóval, az Országgyűlés elnökével, Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettessel, a Külügyminisztérium, valamint a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkárával, továbbá az ET parlamenti közgyűlésének magyar delegációjával konzultál.

Magyarországi programja kezdetén a PACE vezetője Tatára látogat, ahol Michl József (Fidesz-KDNP) polgármesterrel egyeztet. A városban Jean-Claude Mignon beszédet mond és diákokkal találkozik.

Az ET Európa-díját 2013 áprilisában - a németországi Altöttinggel megosztva - Tata nyerte el, a kitüntetést augusztus 20-án vette át ünnepélyesen Michl József a tatai vár udvarán. A strasbourgi székhelyű Európa Tanács elismerését a város kiemelkedő nemzetközi kapcsolataiért és az európai eszme képviseletéért érdemelte ki. Ezt az elismerést 1955-től 2012-ig Európában csak 70 település vagy régió kapta meg, Magyarországon korábban csak Szeged vehetett át ilyen kitüntetést.

Jean-Claude Mignon látogatása végén, szerdán az Országházban sajtótájékoztatót tart.