Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Csökkenhet a várakozási idő a telefonos ügyfélszolgálatokon

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A cégeknek többletköltséget vagy az internetes ügyintézés irányába való erőteljesebb elmozdulást eredményezhet az a törvénymódosítás, amely telefonos ügyfélszolgálat esetén legfeljebb 5 perces várakozást ír elő - mondta az InfoRádiónak a ClientFirst Consulting ügyvezető partnere.

Kricska István szerint ez a kötelezettség arra készteti majd a cégeket, hogy átszervezzék telefonos ügyintéző rendszerüket, valamint bizonyos többletköltségeket is el kell viselniük. Hozzátette, több operátor alkalmazásával lerövidíthető a várakozási idő.

A szakember utalt arra, hogy a leendő törvény értelmében rendkívüli helyzetek - például vihar okozta áramkimaradás - esetén a hatóságok nem veszik figyelembe az előírt maximum 5 perces várakozási időt, hiszen ilyenkor nem biztos, hogy a telefonközpontban kellő számú munkatárs van szolgálatban.

A javaslat ugyanakkor Kricska István szerint nem egyértelműsíti, hogy az 5 perces várakozási időt átlag alapján fogják mérni, vagy az előírás minden hívásra érvényes lesz. Jelezte, hogy egy távközlési szolgáltató több száz, vagy akár több ezer operátort alkalmaz. Ennek tükrében úgy vélte, nem tisztázott, a hatóságok hogyan fogják mérni az egyes bejövő hívások várakozási idejét.

A törvényjavaslatból az sem derül ki, hogy a rendőrség, a mentők vagy a tűzoltók kapcsolási idejét is korlátoznák-e - mutatott rá.

Véleménye szerint  a jövőben a cégek mindent meg fognak tenni, hogy költségkímélési megfontolásból ügyfeleiket az online ügyintézésre szoktassák át, akár különféle kedvezményekkel is.