Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Triplájára nőtt az új állampolgárok száma - lapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Több mint triplájára nőtt az új magyar állampolgárok száma 2011-ben az előző évhez képest - számol be a napi.hu. A pénzcentrum.hu azt írja, hogy a rezsicsökkentés ellenére nem lesz kevesebb a közös költség.

A Népszabadság arról ír, hogy súlyos rendszerhibákra mutat rá a szigetszentmiklósi eset, amelyben a vádirat szerint a szülők éveken át kínozták gyermekeiket. A lap szerint sokszor azok is félnek, akiknek jelenteniük kellene, így a bestiális szülők esetében leszerepelt a gyermekvédelem.

A korcsolyaoktatási programon részt vevőknek már tegnap kinyitott, de ma délután négytől a nagyközönség is kicsúszhat a városligeti Műjégpályára - közli a Magyar Nemzet. A pályának már nyitva kellene lennie, de az elmúlt hetekben tapasztalt enyhe időjárás miatt ez nem volt lehetséges.

Még nincs kivégzés, még nincs baj - mondta Stohl András a Vígszínházról az Indexnek adott interjúban. A színész beszélt arról is, hogy miben más a Mephisto a Vígben, mint a Nemzetiben volt, hogyan tolmácsolt Alföldi Róbert és a víges színészek között, miért nem érzi veszélyes kihívónak Balázs Pétert és mit gondol Koppány-alakításáról.

A Magyar Nemzet szerint bizonytalan, hogy betartja-e ígéretét Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke, miszerint kész hátrébb lépni a széles körű ellenzéki összefogás érdekében. Noha az MSZP szerint ez az egyetlen feltétele az együttműködés kiszélesítésének, a Demokratikus Koalícióban állítólag nincs napirenden a pártelnök személyének kérdése.

A Népszabadság arról ír, hogy az iráni külügyminiszter tegnapi nyilatkozata alapján Teherán folytatni akarja az építkezést az araki nehézvizes reaktorban, így többen máris a vasárnapi genfi megállapodás megsértéséről beszélnek. A hivatalosan kutatási célokra épülő reaktor az egyik központi vitatéma volt az elhúzódó tárgyalásokon, és Irán végül hozzájárult, hogy hat hónapig visszafogja nukleáris tevékenységét, amiért cserébe a nyugati hatalmak enyhítenek az ellene hozott szankciókon.

Az Indexen arról olvashatnak, hogy az elmúlt napokban elkezdődött a csernobili erőmű óriási kéményének lebontása. Ez kis része annak a végéhez közeledő projektnek, amelynek célja egy újabb szivárgás elkerülése. A projekt költségvetése 1,5 milliárd euró, amit a G8 országok állnak.

A napi.hu arról ír, hogy az Eurostat adatai szerint 2011-ben több mint 20 ezren szereztek magyar állampolgárságot, ami 2010-hez képest 14,5 ezres növekedést jelent. Ez az abszolút változás, illetve az új állampolgárok számának több mint triplájára növekedése messze megelőzi a többi uniós tagállam hasonló adatát. Bővebben a témáról 9 óra után, Üzleti Reggeli című műsorunkban hallhatnak.

Az új támogatási rendszer nélkül is van élet a zöldenergia-piacon - közli a portfolio.hu. A portál Ifj. Chikán Attilával, az ALTEO csoport vezérigazgatójával készített interjút. A társaság új szélerőművekkel, egy rendhagyó napelemes projekttel és egy szintén nem szokványos gázmotor-értékesítéssel hívta fel magára a figyelmet idén.

Hiába a rezsicsökkentés, a pénzcentrum.hu szerint nem lesz kevesebb a közös költség. Azon túl ugyanis, hogy a közös költség nem pusztán a közüzemi szolgáltatások díjaiból áll, a társasházak jelenleg nem is kötelezhetők arra, hogy felsőbb utasításra és előre meghatározott mértékben csökkentsék annak összegét.